gastro postao
Salata od smeđe riže, svinjskog kotleta, đumbira i povrća ono je što vam treba tijekom ovih tmurnih, vjetrovitih dana...
Ovo jelo definitivno ne spada u kategoriju dosadnjikavih salata nakon kojih brzo ogladnimo. Ukusno je i bez mesa, ali ploškice svinjskog kotleta zaista daju posebnu čar.
Priprema će vam oduzeti 40-ak minuta, a količina je dovoljna za četiri porcije.
Sastojci:
- 3 žlice rižinog octa
- Pola glavice naribanog kupusa
- 4 komada svinjskog kotleta bez kostiju
- 4 tanko narezana mlada luka
- 2 mala krastavca
- 5 žlica ulja
- 300 g cvjetova brokule
- 2 žlice nasjeckanog đumbira
- 1 šalica kuhane smeđe riže
- Sol, papar
Priprema:
- Pomiješajte rižin ocat s tri žlice ulja, dodajte kupus, posolite, popaprite i promiješajte.
- Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri, dodajte žlicu ulja i brokulu pa začinite. Nakon dvije minute dodajte 50 ml vode, poklopite i kuhajte dok ne omekša, otprilike tri minute. Ubacite mladi luk i đumbir pa miješajte još 30-ak sekundi. Prebacite u posudu s kupusom.
- Dodajte preostalu žlicu ulja na tavicu, začinite kotlete pa ih pecite četiri minute sa svake strane.
- Skuhanu rižu i narezane krastavce pomiješajte s ostalim namirnicama.
- Narežite kare i dodajte ga u salatu.
Uživajte u bogatom ručku!