Za ručak dana: Piletina Parmigiana

Thinkstock
Piletina Parmigiana jedno je od najpoznatijih jela talijanske kuhinje.
Vidi originalni članak

Mozzarella i permazan istopljeni preko piletine uvaljane u krušne mrvice u umaku od rajčica čine ovaj recept svevremenskim talijanskim klasikom. Jednostavno za pripremiti, a jako ukusno

Sastojci:

  • 2 polovice pilećih prsa
  • 400 g pelata
  • 50 g sitno nasjeckane mozzarelle
  • 1/4 šalice naribanog parmezana
  • 1 jaje
  • 50 g kruših mrvica

Priprema:

  1. Zagrijte pećicu na 175 stupnjeva. Lagano namastite posudu za pečenje.
  2. U manjoj zdjeli umutite jaje, a kušne mrvice stavite u drugu plitku zdjelu ii tanjur. 
  3. Piletinu prvo uvaljajte u jaje, a potom u mrvice pa je stavite u posudu za pečnje i u vrućoj pećnici pecite oko 40 minuta.
  4. Ulijte pola količine pelata u posudu za pečenje, preko njih stavite piletinu, a zatim prelijte ostatkom pelata.
  5. Pospite mozzarellom i parmezanom, vratite u vruću pećnicu i pecite još oko 20 minuta.

 

Posjeti Gastro.hr