gastro postao
Piletina Parmigiana jedno je od najpoznatijih jela talijanske kuhinje.
Mozzarella i permazan istopljeni preko piletine uvaljane u krušne mrvice u umaku od rajčica čine ovaj recept svevremenskim talijanskim klasikom. Jednostavno za pripremiti, a jako ukusno.
Sastojci:
- 2 polovice pilećih prsa
- 400 g pelata
- 50 g sitno nasjeckane mozzarelle
- 1/4 šalice naribanog parmezana
- 1 jaje
- 50 g kruših mrvica
Priprema:
- Zagrijte pećicu na 175 stupnjeva. Lagano namastite posudu za pečenje.
- U manjoj zdjeli umutite jaje, a kušne mrvice stavite u drugu plitku zdjelu ii tanjur.
- Piletinu prvo uvaljajte u jaje, a potom u mrvice pa je stavite u posudu za pečnje i u vrućoj pećnici pecite oko 40 minuta.
- Ulijte pola količine pelata u posudu za pečenje, preko njih stavite piletinu, a zatim prelijte ostatkom pelata.
- Pospite mozzarellom i parmezanom, vratite u vruću pećnicu i pecite još oko 20 minuta.