Za ručak napravi savršeno kremastu tjesteninu s gljivama

Shutterstock
Tjestenina po tvom izboru, fini umak od gljiva i pomno odabrani začini neodoljiva su kombinacija.
Vidi originalni članak

Tjestenina u kremastom umaku od gljiva ukusan je i brz ručak ili večera. Gljive, omiljena jesenska namirnica mnogih gurmana, veoma su hranjive i zdrave. Sadržavaju vrlo malo kalorija, a zbog svog blagog okusa odlično se slažu s drugim namirnicama. U nastavku pročitaj recept za savršeno kremast i aromatičan umak od gljiva, senfa, bijelog vina i vrhnja koji će tjesteninu učiniti neodoljivo kremastom i ukusnom!

 

Ukusan jesenski ručak Pripremi odlično sezonsko jelo s tjesteninom, bučom i gljivama

 

Kremasta tjestenina s gljivama

Sastojci:

  • 120 g tjestenine
  • 1 žlica maslaca
  • ½ žlice maslinovog ulja
  • 70 g gljiva (šampinjona, bukova;a, vrganja...)
  • 2 češnja češnjaka
  • 80 ml bijelog vina
  • 1 žličica limunovog soka
  • 1 žlica brašna
  • ½ žlice senfa
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • sol, papar
  • nasjeckan svježi peršin
  • parmezan

 

do ručka za 10 minuta Započni tjedan tjesteninom sa špinatom i graškom

 

Postupak:

  1. Tjesteninu skuhaj al dente prema uputama na pakiranju.
  2. Otopi maslac u tavi na srednje jakoj vatri te dodaj maslinovo ulje.
  3. Dodaj gljive i češnjak i pirjaj oko pet minuta, često miješajući, dok gljive ne puste veći dio vode i dok se ne skuhaju.
  4. Izvadi gljive iz tave i ostavi ih sa strane.
  5. U tavu dodaj vino, limunov sok, brašno i senf. Miješaj umak dok ne postane kremast.
  6. U umak umiješaj vrhnje i ostavi da krčka par minuta.
  7. Dodaj gljive natrag u tavu. Smanji vatru i kuhaj još nekoliko minuta dok se umak malo ne zgusne. Umak začini solju i paprom po potrebi.
  8. Ocijedi tjesteninu i prelij ju umakom. Za kraj dodaj peršin i parmezan.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr