Za ručak: Nezaboravan umak od šparoga

Stockfood
Napravite ukusan i multifunkcionalan umak s omiljenim proljetnim povrćem – šparogama.
Vidi originalni članak

Postoje dvije opcije – poslužite ga uz grisine ili uz tjesteninu. Ako se odlučite za prvu, dodatno ga posolite i popaprite i uživajte u odličnoj grickalici. U slučaju da ga planirate iskoristiti kao umak za tjesteninu, svakako dodajte i slanu vodu preostalu  od kuhanja i umiješajte još malo maslinovog ulja. 

 

mirisna delicija Jednostavnije ne može: Šparoge u pršutu

 

Sastojci:

  • 60 g oraha
  • 1 režanj češnjaka
  • Šaka svježeg peršina
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 200 g šparoga
  • 2 žlice nasjeckanog crvenog luka
  • 50 g Pecorino Romano sira
  • 180 g ricotte
  • ¼ žličice crnog papra
  • 1/8 žličice soli

Priprema:

  1. Stavite orahe u blender i usitnite ih. Dodajte češnjak i peršin i kratko izmiksajte. 
  2. Dodajte malo maslinovog ulja i sjedinite sve sastojke. Smjesa mora biti glatka i homogena.
  3. Narežite šparoge na komade veličine 2 cm i ubacite ih u multipraktik s lukom. Kratko izmiksajte.
  4. Potom ubacite i Pecorino, ricottu, sol i papar. Izmiksajte  i pohranite u čistu staklenku s poklopcem.

 

E- si gladan? Doručak za pamćenje: Dobro jutro, šparoge!

 

Dobar tek!
 

Posjeti Gastro.hr