gastro postao
Napravite ukusan i multifunkcionalan umak s omiljenim proljetnim povrćem – šparogama.
Postoje dvije opcije – poslužite ga uz grisine ili uz tjesteninu. Ako se odlučite za prvu, dodatno ga posolite i popaprite i uživajte u odličnoj grickalici. U slučaju da ga planirate iskoristiti kao umak za tjesteninu, svakako dodajte i slanu vodu preostalu od kuhanja i umiješajte još malo maslinovog ulja.
Sastojci:
- 60 g oraha
- 1 režanj češnjaka
- Šaka svježeg peršina
- 3 žlice maslinovog ulja
- 200 g šparoga
- 2 žlice nasjeckanog crvenog luka
- 50 g Pecorino Romano sira
- 180 g ricotte
- ¼ žličice crnog papra
- 1/8 žličice soli
Priprema:
- Stavite orahe u blender i usitnite ih. Dodajte češnjak i peršin i kratko izmiksajte.
- Dodajte malo maslinovog ulja i sjedinite sve sastojke. Smjesa mora biti glatka i homogena.
- Narežite šparoge na komade veličine 2 cm i ubacite ih u multipraktik s lukom. Kratko izmiksajte.
- Potom ubacite i Pecorino, ricottu, sol i papar. Izmiksajte i pohranite u čistu staklenku s poklopcem.
Dobar tek!