Zapečena torta od palačinki s blitvom i sirom

Thinkstock
Tako jednostavne za pripremu a slasne za uživanje, palačinke ne prestaju biti omiljene diljem svijeta, iako je u pravilu riječ o tek nekoliko sastojaka: brašnu, jajima i mlijeku uz dodatak prstohvata soli i žličici šećera.
Vidi originalni članak

S palačinkama nikad ne možete pogriješiti, a punjenje sa blitvom i sirom podsjetili su nas koliko ih obožavamo. Ove palačinke su odličan obrok koji može biti glavno jelo ili predjelo. Osvojit će vas svojim spojem slatkastih nota.

 

finger food Brzi zalogaji sa zapečenim kozjim sirom

 

Sasvim drugačije Novo ruho deserta: Palačinke od bundeve


Potrebno vam je

  • 8 palačinki
  • 800 g blitve
  • 50 g parmezana
  • 3 režanja češnjaka
  • crveni luk
  • 20 g maslaca
  • 250 ml milerama
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Ispecite palačinke i ostavite ih na toplom. Očistite blitvu, operite i ocijedite. Narežite češnjak na listiće, a luk nasjeckajte pa ubacite na ugrijani maslac u tavi. Posolite i promiješajte. Kada češnjak zamiriše, dodajte blitvu i sve pirjajte na laganoj vatri.
  2. Poslije šest-sedam minuta maknite s vatre i pričekajte da se sve ohladi. Dodajte pola milerama i parmezana te muškatni oraščić pa sve posolite i popaprite. U vatrostalnu zdjelu premazanu maslacem slažite palačinke, a između njih stavite smjesu od blitve.
  3. Ostatak milerama i parmezana izmiješajte pa time premažite najgornji sloj. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva pa zapecite “tortu” 20-ak minuta.
Posjeti Gastro.hr