gastro postao
Tako jednostavne za pripremu a slasne za uživanje, palačinke ne prestaju biti omiljene diljem svijeta, iako je u pravilu riječ o tek nekoliko sastojaka: brašnu, jajima i mlijeku uz dodatak prstohvata soli i žličici šećera.
S palačinkama nikad ne možete pogriješiti, a punjenje sa blitvom i sirom podsjetili su nas koliko ih obožavamo. Ove palačinke su odličan obrok koji može biti glavno jelo ili predjelo. Osvojit će vas svojim spojem slatkastih nota.
Potrebno vam je
- 8 palačinki
- 800 g blitve
- 50 g parmezana
- 3 režanja češnjaka
- crveni luk
- 20 g maslaca
- 250 ml milerama
- prstohvat muškatnog oraščića
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Priprema
- Ispecite palačinke i ostavite ih na toplom. Očistite blitvu, operite i ocijedite. Narežite češnjak na listiće, a luk nasjeckajte pa ubacite na ugrijani maslac u tavi. Posolite i promiješajte. Kada češnjak zamiriše, dodajte blitvu i sve pirjajte na laganoj vatri.
- Poslije šest-sedam minuta maknite s vatre i pričekajte da se sve ohladi. Dodajte pola milerama i parmezana te muškatni oraščić pa sve posolite i popaprite. U vatrostalnu zdjelu premazanu maslacem slažite palačinke, a između njih stavite smjesu od blitve.
- Ostatak milerama i parmezana izmiješajte pa time premažite najgornji sloj. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva pa zapecite “tortu” 20-ak minuta.