Recepti 21. studenoga 2017.

Zapečena torta od palačinki s blitvom i sirom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tako jednostavne za pripremu a slasne za uživanje, palačinke ne prestaju biti omiljene diljem svijeta, iako je u pravilu riječ o tek nekoliko sastojaka: brašnu, jajima i mlijeku uz dodatak prstohvata soli i žličici šećera.

S palačinkama nikad ne možete pogriješiti, a punjenje sa blitvom i sirom podsjetili su nas koliko ih obožavamo. Ove palačinke su odličan obrok koji može biti glavno jelo ili predjelo. Osvojit će vas svojim spojem slatkastih nota.

 

Možda vas zanima... Brzi zalogaji sa zapečenim kozjim sirom Recepti

 

Možda vas zanima... Novo ruho deserta: Palačinke od bundeve Kolumne


Potrebno vam je

  • 8 palačinki
  • 800 g blitve
  • 50 g parmezana
  • 3 režanja češnjaka
  • crveni luk
  • 20 g maslaca
  • 250 ml milerama
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Ispecite palačinke i ostavite ih na toplom. Očistite blitvu, operite i ocijedite. Narežite češnjak na listiće, a luk nasjeckajte pa ubacite na ugrijani maslac u tavi. Posolite i promiješajte. Kada češnjak zamiriše, dodajte blitvu i sve pirjajte na laganoj vatri.
  2. Poslije šest-sedam minuta maknite s vatre i pričekajte da se sve ohladi. Dodajte pola milerama i parmezana te muškatni oraščić pa sve posolite i popaprite. U vatrostalnu zdjelu premazanu maslacem slažite palačinke, a između njih stavite smjesu od blitve.
  3. Ostatak milerama i parmezana izmiješajte pa time premažite najgornji sloj. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva pa zapecite “tortu” 20-ak minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.