Zapečeni tortellini – neodoljive arome za dugo, toplo ljeto

Shutterstock Zapečeni tortellini
Dovoljna su samo tri sastojka da kreiraš savršeno ljetno jelo – mozzarellu, svježe tortelline i umak od rajčica dovoljno je zapeći na kratko i voila – fantastičan obrok je tu!
Vidi originalni članak

Sastojci za 4 osobe:

  • 2 kugle mozzarella (po 125 g)
  • 500 g svježih tortelina (primjerice, punjenih špinatom i ricottom)
  • 400 ml gotovog umaka od rajčice

7 sjajnih ideja! Tortellini - kako punjenu tjesteninu pretvoriti u pravu deliciju?

Priprema:

  1. Upali u pećnici grill da se zagrije. Kugle mozzarelle prereži popola te ih nareži na ploške. U plitku vatrostalnu zdjelu ulij vode koliko je potrebno da dno bude pokriveno, poslaži po tome torteline pa ih pokrij polovicom količine mozzarelle.
  2. Gotov umak dobro promiješaj pa njime ravnomjerno prelij torteline. Poslaži ostatak mozzarelle, stavi u pećnicu i peci oko 8 minuta dok sir ne porumeni i dok umak ne počne vreti. Izvadi zapečene torteline, ukrasi ih bosiljkom i posluži sa svježom zelenom salatom.

Posjeti Gastro.hr