Špajza 08. svibnja 2019.

Tortellini - kako punjenu tjesteninu pretvoriti u pravu deliciju?

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam sedam sjajnih ideja za pripremu tortelina kojima ćete se poželjeti vratiti.

Tortelini sa sirom, oni s pršutom, bundevom, špinatom ili ricottom na našem se meniju nalaze za vrijeme užurbanih dana, kada nam se naprosto ne da kuhati i kada želimo nešto brzinski, a fino. Da omiljena punjena tjestenina ne bi uvijek završila u nekom brzinskom bijelom ili crvenom umaku, donosimo vam čak sedam sjajnih ideja koji će pripremu ove vrste tjestenine odvesti na sasvim novu razinu.

 

Možda vas zanima... Oduševljenje tortelinima s limunom i pršutom Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Salata od tortelina odličan je način da spojite finu tjesteninu s drugim zdravim sastojcima. Najjednostavnija varijanta bit će dodatak mozzarelle i cherry rajčica, a u kombinaciju svakako možete ubaciti i zeleno lisnato povrće poput rukole, zelene salate ili špinata.

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Juha od rajčice postat će još malo bogatije uz tek šaku tortelina, a odlična ideja bit će i dodatak tjestenine u variva. Dat će im gušću teksturu i variva će definitivno već na prvi pogled izgledati ukusnije.

 

Možda vas zanima... Juha od artičoka i boba s domaćim tortellinima Kolumne Možda vas zanima... Iznenadite se juhom s tortelinima i limunom Recepti Možda vas zanima... Prepuno vitamina: Minestrone s tortelinima Recepti

 

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Tortelini mogu postati i odličan finger food za iznenadne goste. Skuhajte ih, nabodite na štapiće za ražnjiće zajedno s mozzarellom i pečenim povrćem, pa poslužite uz dobar umak od rajčice ili sira. Gosti će biti oduševljeni!

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Složenci su uvijek dobra ideja pa tako torteline možete začiniti pečenim povrćem, začinskim biljem i finim preljevom od jaja i kiselog vrhnja ili šalšom, pa sve zajedno ubaciti u pećnicu. Vodite računa o tome da tortelinima ne treba duga priprema te birajte isto takvo povrće. Tikvice, patlidžani i rajčice bit će najbolji odabir.

 

ravioli s rajčicom Možda vas zanima... Brzo i fino: Tortellini u umaku od rajčice i gljiva None

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images


Punjenu tjesteninu možete ubaciti i u wok. Najprije popržite povrće, dodajte skuhane torteline, soja umak, đumbir i omiljene začine pa uživajte u ručku gotovom u manje od pola sata.

Najjednostavniji način pripreme tortelina bit će onaj s jajima. Torteline skuhajte, izbacite vodu, dodajte im ulje, pa u zdjelu razbijte dva jaja i dobro promiješajte. Začinite po želji i poslužite uz salatu. Brže zbilja ne može!

 

tortellini od sira Možda vas zanima... Ručak stvoren za ljubitelje sira: Tortellini u kremastom umaku None

 

Dobar tek!

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.