gastro postao
Neodoljiv spoj okusa našao se u ovoj brzoj i ukusnoj juhi!
Sjajan obrok na žlicu za one koji vole takvu hranu. A prilično smo sigurni da će se svidjeti i ostalima!
Dodajte ovoj juhi još koju mrkvu, malo špinata i celera i pretvorite običnu povrtnu juhu u pravo malo remek djelo.
Savršen spoj tortelina punjenih sirom i limun osvojit će vas pri prvom zalogaju.
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 nasjeckani luk
- 2 stabljike celera, nasjeckane na kolutiće
- 2 mrkve, narezane na kolutiće
- 2 češnja češnjaka, naribana
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- 2 limuna
- 5 šalica povrtnog ili pilećeg temeljca
- 400 g tortelina sa sirom
- 100 g mladog špinata
Priprema:
- Zagrijati ulje pa dodati luk, celer, mrkvu, češnjak i sol i kratko pirjati - oko 6 minuta
- Naribati limunovu koricu i ocijediti sok da ga bude za otprilike 1/4 šalice
- Dodati koricu u povrće te sve zaliti temeljcem pa zakuhati i dodati torteline
- Kuhati dok tortelini nisu skoro skuhani pa dodati špinat i limunov sok
- Kuhati oko minutu - da špinat omekša
Poslužite toplo i po želji, naribajte na juhu malo svježeg parmezana i uživajte!