Recepti 10. prosinca 2020.

Mekane rolice s kiselkastim nadjevom od limuna

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Meke i sočne rolice s limunom idealan su desert za zimske dane....

Meke slatko-kisele rolice od dizanog tijesta i limuna bit će sjajan dodatak svakom stolu, osobito tijekom ovih hladnih i tmurnih dana.

Nakon pečenja rolice možeš preliti kombinacijom krem sira, maslaca, šećera i limunovog soka. Sve sastojke samo pomiješaj i prelij po još toplim rolicama. U slast!

 

Možda vas zanima... Najbolje jutro uz mekane čokoladne rolice Recepti

 

Sastojci za tijesto:

  • 3 žličice suhog kvasca
  • 200 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 100 g maslaca
  • 500 g brašna
  • 50 g bijelog šećera
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • Korica jednog limuna
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat muškatnog oraščića

Sastojci za nadjev:

  • 200 g šećera
  • 4 žlice maslaca
  • Prstohvat đumbira u prahu
  • Korica jednog limuna
  • Sok dva limuna

 

Možda vas zanima... Zamiriši dom sočnim cimet rolicama s bundevom! Recepti

 

Priprema:

  1. Tijesto pripremi tako da najprije zagriješ mlijeko i dodaš kvasac. Pusti da odstoji nekoliko minuta, sve dok se ne pojavi pjenica na vrhu.
  2. U smjesu od kvasca i mlijeka dodaj jaja, omekšali maslac, šećer, vaniliju, limunovu koricu i 120 g brašna. Pomiješaj pa dodaj sol i muškatni oraščić.
  3. Ubaci ostatak brašna i zamijesi glatko tijesto. Kuglu tijesta premaži uljem ili otopljenim maslacem i stavi u posudu, prekrij folijom ili krpom pa pusti da se diže barem sat vremena.
  4. Za to vrijeme napravi punjenje. Naribaj limunovu koricu i dobro je pomiješa sa šećerom. Dodaj maslac pa izmiksaj u kremu. Na kraju dodaj đumbir u prahu i limunov sok. Spremi u hladnjak na pola sata.
  5. Kada je tijesto gotovo, razvaljaj ga na oko jedan centimetar debljine. Premaži ga maslacem s limunom pa zarolaj.
  6. Reži kolutiće i posloži ih u posudu za pečenje koju si premazala maslacem.
  7. Peci na 180 stupnjeva oko 40 minuta. 

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Za doručak pripremi hrskave rolice s krem namazom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.