gastro postao
Za doručak ili desert počasti se mirisnim i pahuljastim čokoladnim rolicama...
Pripremi čokoladne rolice za četiri osobe, idealne za sezonski doručak ili brunch. Možeš ih napraviti i dan ranije i čuvati u hladnjaku prekrivene plastičnom folijom.
Kad ih izvadiš iz pećnice, prelij ih šećernim preljevom i uživaj u svakom zalogaju. U slast!
Sastojci za tijesto:
- 80 ml mlijeka
- 2 žličice suhog kvasca
- 2 žlice otopljenog maslaca
- 1 žlica šećera
- 1 veliki žumanjak
- ¼ žličice soli
- 150 g brašna
Sastojci za punjenje:
- 2 žlice omekšalog maslaca
- 50 g smeđeg šećera
- ¾ žličice cimeta
- 50 g nasjeckane tamne čokolade
Priprema:
- U toplo mlijeko ubaci suhi kvasac, pomiješaj i pusti da odstoji desetak minuta.
- Prelij kvasac u veću posudu, dodaj otopljeni maslac, šećer, žumanjak i sol. Kratko izmiksaj.
- Postepeno dodaj brašno i formiraj ljepljivu kuglu tijesta.
- Prebaci na pobrašnjenu površinu i mijesi dok tijesto ne postane glatko.
- Stavi tijesto u nauljenu posudu, prekrij čistom kuhinjskom krpom i pričekaj da se udvostruči.
- U međuvremenu naulji manju posudu za pečenje (cca 15 x 15 cm).
- Tijesto izvadi iz hladnjaka, razvaljaj u četverokut.
- Najprije premaži mekanim maslacem, a potom pospi smjesom smeđeg šećera i cimeta. Na kraju rasporedi čokoladu i zarolaj.
- Nareži na komade i položi u pripremljenu posudu za pečenje. Pokrij i pusti da odstoji pola sata.
- Peci 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, sve dok rolice ne poprime zlatnu boju. Pokrij folijom ako primijetiš da prebrzo poprimaju boju.
Po želji prelij pripremljenim preljevom i uživaj u krugu obitelji!