gastro postao
Kada bi svaki dan mogli imati ovakav ručak, bilo bi divno!
Za najjednostavniji, a najukusniji ručak, zašto ne biste pripremili uvijek prigodne torteline!
Sve što trebate jest dodati im malo prženog pršuta, sok od limuna i mascarpone i možete početi s uživanjem u ovoj pravoj maloj deliciji!
Po želji, dodajte i malo sjeckanog kopra ili peršina.
Sastojci i priprema:
- paket tortelina s punjenjem po izboru
- nekoliko žlica mascarponea
- sol i papar
- nekoliko listića pršuta, narezanog na tanke trakice
- peršin, sitno nasjeckan
- smrznuti grašak (po želji)
- žlica soka od limuna
- Torteline skuhajte prema uputi na pakiranju, ocijedite ih, ali ostavite nekoliko žlica vode od kuhanja
- Grašak možete kratko blanširati u vodi gdje se kuhala tjestenina
- Dok se tortelini kuhaju, kratko popržite pršut na malo maslinovog ulja - da postane hrskav
- Kuhane torteline pomiješajte s nekoliko žlica mascarponea, posolite i popaprite te umiješajte sok od limuna
- Pomiješajte grašak i poslužite posipano prženim pršutom i sjeckanim peršinom
Poslužite toplo, uz sezonsku salatu!