Kolumne 23. ožujka 2017.

Saltimbocca - talijanski specijalitet sam "skače u usta"

foto: možeš se udat
gastro postao gastro.24sata.hr
Naša blogerica Anita s bloga Možeš se udat ovog je tjedna pripremila raskošno talijansko jelo u svega 20 minuta - pogledajte kako!

Saltimbocca (tal. 'skače u usta' ) je fast food po mojoj mjeri. Radi se, naravno, o klasičnom talijanskom jelu iz regije Lazio koje se sastoji od telećeg odreska prekrivenog tankom fetom pršuta i svježom kaduljom. Odresci se pripremaju na malo maslaca i podlijevaju bijelim vinom. Vrlo raskošan, divan ručak gotov za 20-ak minuta.

Poslužila sam ga uz miješanu zelenu salatu začinjenu maslinovim uljem i limunovim sokom koja fino balansira težinu jela.
 

 | Author: možeš se udat foto: možeš se udat


Za 2 osobe

Priprema: 20 min

Potrebno vam je:

  • 2 teleća odreska (oko 100 g svaki)

  • 2 tanko rezane šnite pršuta

  • 4-5 većih listića svježe kadulje

  • Brašno

  • 25 g maslaca

  • 1 dl bijelog vina

  • Papar

Priprema:

  1. Teleće odreske (očišćene od žilica) stavite između dva komada prozirne folije ili papira za pečenje te ih batićem za meso nježno stanjite.
  2. Na svaki odrezak položite komad pršuta i dva veća listića kadulje. Listove pričvrstite za meso čačkalicom. Stranu odreska na kojoj nije pršut uvaljajte u brašno i otresite višak.
  3. Na vruću tavu dodajte maslac, a zatim i odreske (pobrašnjenom stranom prema dolje). Pecite 2-3 minute, zatim kratko okrenite, podlijte bijelim vinom i popaprite. Ako želite više umaka, dodajte i malo vode ili temeljca.
  4. Kuhajte kratko, dok se umak ne izreducira. Uklonite čačkalice i poslužite odmah, uz tjesteninu, rižu, pire-krumpir ili jednostavnu zelenu salatu.

Dobar tek!
 

 | Author: možeš se udat foto: možeš se udat

Recepte naše blogerice Možeš se udat potražite na blogu i Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.