Saltimbocca (tal. 'skače u usta' ) je fast food po mojoj mjeri. Radi se, naravno, o klasičnom talijanskom jelu iz regije Lazio koje se sastoji od telećeg odreska prekrivenog tankom fetom pršuta i svježom kaduljom. Odresci se pripremaju na malo maslaca i podlijevaju bijelim vinom. Vrlo raskošan, divan ručak gotov za 20-ak minuta.
Poslužila sam ga uz miješanu zelenu salatu začinjenu maslinovim uljem i limunovim sokom koja fino balansira težinu jela.
Za 2 osobe
Priprema: 20 min
Potrebno vam je:
-
2 teleća odreska (oko 100 g svaki)
-
2 tanko rezane šnite pršuta
-
4-5 većih listića svježe kadulje
-
Brašno
-
25 g maslaca
-
1 dl bijelog vina
-
Papar
Priprema:
- Teleće odreske (očišćene od žilica) stavite između dva komada prozirne folije ili papira za pečenje te ih batićem za meso nježno stanjite.
- Na svaki odrezak položite komad pršuta i dva veća listića kadulje. Listove pričvrstite za meso čačkalicom. Stranu odreska na kojoj nije pršut uvaljajte u brašno i otresite višak.
- Na vruću tavu dodajte maslac, a zatim i odreske (pobrašnjenom stranom prema dolje). Pecite 2-3 minute, zatim kratko okrenite, podlijte bijelim vinom i popaprite. Ako želite više umaka, dodajte i malo vode ili temeljca.
- Kuhajte kratko, dok se umak ne izreducira. Uklonite čačkalice i poslužite odmah, uz tjesteninu, rižu, pire-krumpir ili jednostavnu zelenu salatu.
Dobar tek!
Recepte naše blogerice Možeš se udat potražite na blogu i Facebook stranici.