Mišancija je mješavina samoniklog bilja kojeg trenutno (barem na splitskom pazaru) ima u izobilju. Iako mi je najbolja lešo, uz malo češnjaka i maslinovog ulja, ovog puta zamotala sam je u brzu i jednostavnu slanu savijaču sa sirom. Na isti način možete pripremiti i savijaču sa špinatom ili blitvom. Tek ispečena, vruća i hrskava, idealna je za kišna popodneva.
Još ukusnih recepata naše blogerice Anite potražite na blogu Možeš se udat i Facebook stranici.
Vrijeme pripreme: 20 min
Pečenje: 45 min
Sastojci:
- 500 g mišancije
- 800 g svježeg sira
- 400 g milerama
- Žličica soli
- 2 jaja
- 10 kora za pitu
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Mišanciju očistite i operite te blanširajte u kipućoj slanoj vodi 5 minuta. Dobro ocijedite i pustite da
- se malo ohladi.
- Pećnicu zagrijte na 180°C.
- Svježi sir pomiješajte s mileramom, jajima i solju. Dodajte ocijeđenu nasjeckanu mišanciju. Lim za
- pečenje premažite uljem.
- Na čistu radnu površinu raširite jednu koru za pitu, premažite je maslinovim uljem pa na nju položite
- drugu koru. Premažite je uljem i petinom nadjeva, zarolajte i složite u lim. Ponovite postupak s
- preostalim korama i nadjevom dok ne dobijete 5 rolica.
- Premažite ih maslinovim uljem i pecite 45-50 minuta.
Dobar tek!