gastro postao
Savijaču prije pečenja možete premazati žumanjkom razrijeđenim s malo mljeka ili vrhnja, a ako želite malo pečeniju koricu, pokrijte pitu suhom čistom krpom nakon pečenja
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 314
Potrebno vam je
- 2 kom tijesto za savijače
- 400 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
- 50 g panceta
- 20 ml ulje suncokretovo
- 1 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 150 g svježi kravlji sir
- sol
- svježe mljeveni papar
- slatka paprika
Priprema
- Ako je potrebno, nakratko isperite kiseli kupus pod mlazom hladne vode.
- Na ulju kratko prepržite sitno nasjeckani luk, pancetu i nasjeckani bijeli luk pa dodajte kiseli kupus i mljevenu slatku papriku. Posolite i poparite. Dobro popržite sastojke.
- Tijesto raširite po radnoj plohi. Na vrh stavite zdrobljeni sir i kiseli kupus pa zamotajte tijesto. Savijaču prebacite u namašćeni lim za pečenje te je pecite u pećnici na 180°C oko 35 minuta.
Izvor Skuhatćute