13. listopada 2016.

Brzo i fino: Tortellini u umaku od rajčice i gljiva

ravioli s rajčicom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tražite li jednostavan recept za ukusan ručak tijekom tjedna, tortellini u umaku od rajčice i gljiva svakako su pravi odabir za vas.

Gotovi tortellini s punjenjem po vašem izboru, šampinjoni i umak od rajčice izvrsno će se složiti u jelu idealnom za pripremu nakon dugog radnog dana. Pomiješajte sve sastojke, kuhajte ih i na kraju začinite parmezanom i kojom žličicom sjeckanog peršina. Jednostavno, ukusno i zasitno jelo gotovo je u manje od pola sata.

Potrebno vam je:

  • 500 g tortellina 
  • 1 manji luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 100 g šampinjona
  • 200 ml pelata
  • 1 žličica koncentrata rajčice
  • Parmezan

Postupak pripreme:

  1. Maslinovo ulje zagrijte na tavi pa na njemu pirjajte luk dok ne omekša.
  2. Dodajte protisnuti ili sitno sjeckani češnjak, a zatim i nasjeckane gljive.
  3. Pirjajte dok i gljive ne omekšaju.
  4. Dodajte koncentrat rajčice i dobro ga pomiješajte sa sastojcima.
  5. Ubacite i pelate pa kuhajte oko 15 minuta.
  6. Dok se umak kuha, vi skuhajte torteline prema uputama na pakiranju.
  7. Kada su gotovi, ubacite ih u umak i dobro promiješajte.
  8. Poslužite toplo, posipano parmezanom ili nekim drugim ribanim sirom.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.