Recepti 21. prosinca 2016.

Prepuno vitamina: Minestrone s tortelinima

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za hladne dane - topla povrtna juhica koja će vas zagrijati

Minestrone juha je vrlo zahvalna s obzirom na to da ju možemo kombinirati s puno povrća, u biti, možemo staviti sve povrće koje imamo kod kuće. Ovaj put, pronašli smo odličan recept za ukusnu minestrone juhu s tortelinima sa sirom i dimljenom slaninom. Zagrijte se ovom predivnom vitaminskom bombom! Poslužite ju s nasjeckanim peršinom, ili, za još bolji okus i doživljaj - pestom od bosiljka! 

Sastojci:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 šnite slanine, nasjeckane na kockice
  • 1 luk, nasjeckan na kockice
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 poriluk, manji; narezan na tanke kolutiće
  • 3 mrkve, narezane na kolutiće
  • 2 korijena celera, (domaći, manji celer) nasjeckana na kolutiće
  • 1 tikvica, narezana na kockice
  • 1 krumpir, oguljen i narezan na kockice
  • 4 šalice povrtnog ili pilećeg temeljca
  • 200 g slanutka (iz konzerve, ocijeđenog)
  • 500 g konzervirane rajčice (pelata)
  • 1 šalica nasjeckanog kelja
  • 250 g tortelina sa sirom
  • Po želji, parmezan i aceto balsamico za posluživanje

Priprema: 

  1. U posudi za kuhanje, na malo ulja popržiti slaninu; dodati još ulja te staviti luk, češnjak i poriluk. Kuhati povremeno miješajući dok povrće ne omekša.
  2. Dodati mrkvu, celer, krumpir, tikvicu i miješati par minuta. 
  3. Zaliti temeljcem pa staviti slanutak i rajčicu (zdrobiti ju žlicom); posoliti/popapriti po želji
  4. Kuhati na najmanjoj temperaturi 30 - 40 minuta (dok krumpir i mrkva ne omekšaju).
  5. Dodati kelj i torteline i kuhati dok se tortelini ne skuhaju, 5 - 7 minuta

Ostaviti 10 minuta da odmori pa poslužiti toplo s ribanim parmezanom i nasjeckanim peršinom!  

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.