gastro postao
Za hladne dane - topla povrtna juhica koja će vas zagrijati
Minestrone juha je vrlo zahvalna s obzirom na to da ju možemo kombinirati s puno povrća, u biti, možemo staviti sve povrće koje imamo kod kuće. Ovaj put, pronašli smo odličan recept za ukusnu minestrone juhu s tortelinima sa sirom i dimljenom slaninom. Zagrijte se ovom predivnom vitaminskom bombom! Poslužite ju s nasjeckanim peršinom, ili, za još bolji okus i doživljaj - pestom od bosiljka!
Sastojci:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 šnite slanine, nasjeckane na kockice
- 1 luk, nasjeckan na kockice
- 2 češnja češnjaka, nasjeckana
- 1 poriluk, manji; narezan na tanke kolutiće
- 3 mrkve, narezane na kolutiće
- 2 korijena celera, (domaći, manji celer) nasjeckana na kolutiće
- 1 tikvica, narezana na kockice
- 1 krumpir, oguljen i narezan na kockice
- 4 šalice povrtnog ili pilećeg temeljca
- 200 g slanutka (iz konzerve, ocijeđenog)
- 500 g konzervirane rajčice (pelata)
- 1 šalica nasjeckanog kelja
- 250 g tortelina sa sirom
- Po želji, parmezan i aceto balsamico za posluživanje
Priprema:
- U posudi za kuhanje, na malo ulja popržiti slaninu; dodati još ulja te staviti luk, češnjak i poriluk. Kuhati povremeno miješajući dok povrće ne omekša.
- Dodati mrkvu, celer, krumpir, tikvicu i miješati par minuta.
- Zaliti temeljcem pa staviti slanutak i rajčicu (zdrobiti ju žlicom); posoliti/popapriti po želji
- Kuhati na najmanjoj temperaturi 30 - 40 minuta (dok krumpir i mrkva ne omekšaju).
- Dodati kelj i torteline i kuhati dok se tortelini ne skuhaju, 5 - 7 minuta
Ostaviti 10 minuta da odmori pa poslužiti toplo s ribanim parmezanom i nasjeckanim peršinom!