Recepti 4494 prikaza 12. svibnja 2018.

Piletina omotana slaninom s umakom iznenađenja

Thinkstock
Jednostavno, a tako ukusno. Sočno i meko pileće meso začinjeno finom mješavinom začina pa omotano hrskavom slaninom, što još možete poželjeti?

Divan spoj odlično će se složiti uz umak od jogruta, krastavca i cijelim malim bogatstvom začina. Čitavoj kombinaciji dodajte rižu, pržene krumpiriće ili neki drugi prilog po želji pa navalite na fenomenalan brzinski ručak.

Potrebno vam je:

  • 500 g pilećih prsa
  • 2 žličice smeđeg šećera
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • 1 žličica soli
  • 5 tankih komada slanine
  • 1 manji krastavac
  • 1 žličica čilija
  • 100 ml grčkog jogurta
  • 2 žličice majoneze
  • 1 žličica limunovog soka
  • 1 žlica vlasca
  • 1 žlica kopra
  • 1 režanj češnjaka
  • Prstohvat papra

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  2. Pomiješajte čili, smeđi šećer, kumin i prstohvat soli.
  3. Piletinu narežite na pet manjih komada pa je natrljajte tom mješavinom začina.
  4. Rasporedite je u posudu za pečenje i umotajte svaki komad u omotač od slanine.
  5. Pecite oko deset minuta sa svake strane.
  6. Dok se piletina peče, pripremite umak od jogurta.
  7. Nasjeckajte krastavac na sitno ili ga naribajte u jogurt.
  8. Dodajte majonezu, sok od limuna, vlasac i kopar, ubacite protisnuti češnjak i papar.
  9. Posolite pa poslužite uz vruću piletinu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.