gastro postao
Jednostavno, a tako ukusno. Sočno i meko pileće meso začinjeno finom mješavinom začina pa omotano hrskavom slaninom, što još možete poželjeti?
Divan spoj odlično će se složiti uz umak od jogruta, krastavca i cijelim malim bogatstvom začina. Čitavoj kombinaciji dodajte rižu, pržene krumpiriće ili neki drugi prilog po želji pa navalite na fenomenalan brzinski ručak.
Potrebno vam je:
- 500 g pilećih prsa
- 2 žličice smeđeg šećera
- 1 žličica mljevenog kumina
- 1 žličica soli
- 5 tankih komada slanine
- 1 manji krastavac
- 1 žličica čilija
- 100 ml grčkog jogurta
- 2 žličice majoneze
- 1 žličica limunovog soka
- 1 žlica vlasca
- 1 žlica kopra
- 1 režanj češnjaka
- Prstohvat papra
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
- Pomiješajte čili, smeđi šećer, kumin i prstohvat soli.
- Piletinu narežite na pet manjih komada pa je natrljajte tom mješavinom začina.
- Rasporedite je u posudu za pečenje i umotajte svaki komad u omotač od slanine.
- Pecite oko deset minuta sa svake strane.
- Dok se piletina peče, pripremite umak od jogurta.
- Nasjeckajte krastavac na sitno ili ga naribajte u jogurt.
- Dodajte majonezu, sok od limuna, vlasac i kopar, ubacite protisnuti češnjak i papar.
- Posolite pa poslužite uz vruću piletinu.
Dobar tek!