Čokoladni kolač s bademima i narančom

Thinkstock
Naranča i bademi već su provjeren spoj u slasticama, dodajte im i fini ganache, pa sve zajedno poslužite kao brz, jednostavan i neodoljivo fini čokoladni kolač.
Vidi originalni članak

Jednostavan, ali nevjerojatno aromatičan kolač idealan je za hladne zimske dane. Arome naranče divno će se spojiti s bademom, a čokoladni ganache na najljepši će način zaokružiti cijeli kolač. 

 

Slatki eksperiment Prvi i najčokoladniji kolač koji smo isprobali ove godine

 

Želite li još bogatije arome, u smjesu za kolač dodajte i žličicu ili dvije omiljenog likera. S ovom kombinacijom odlično će se složiti amaretto ili pak neki življi, voćni likeri. 

 

Čoko bomba Sezonski spoj: Čokoladni kolač s mandarinama

 

Za biskvit će vam trebati:

  • 2 naranče
  • 200 g mljevenih badema
  • 150 g šećera
  • 50 g kakaa
  • 1 žličica praška za pecivo
  • Pola žličice sode bikarbone
  • 6 jaja


Za kremu će vam trebati:

  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 200 g tamne čokolade

Priprema:

  1. Stavite 2 cijele naranče u vodu i kuhajte pola sata.
  2. Promijenite vodu i kuhajte još pola sata.
  3. Kada se naranče skuhaju ohladite ih i napravite pire od njih.
  4. U zasebnu zdjelu stavite bademe, šećer, kakao, sodu, prašak za pecivo, jaja i pire od naranče i dobro izradite pjenjačom.
  5. Takvu dobro izrađenu smjesu izlijte u okrugli kalup ( mi smo koristili onaj od 24 centimetra) prethodno obložen papirom za pečenje.
  6. Pecite na 180 stupnjeva, oko pola sata do 45 minuta.
  7. Dok se kolač hladi zakuhajte vrhnje i prelijte preko nasjeckane čokolade.
  8. Kružnim pokretima miješajte dok ne postane sjajno i bez grudica čokolade.
  9. Kada se kolač ohladio, ostavite ga u kalupu i prelijte ga čokoladnom kremom.
  10. Prije posluživanja dobro ohladite.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr