Zdravi slatkiši: Kandirane korice omiljenih agruma

Screenshoot
Idealan sezonski slatkiš u kojem je tako slatko uživati može postati omiljena zdrava grickalica ili poslužiti kao savršen blagdanski poklon.
Vidi originalni članak

Najprije pažljivo ogulite limun, naranču, grejp ili neki drugi agrum po vašoj želji. Maknite višak bijelih dijelova koji se nalaze s unutrašnje strane korice kako vaši slatkiši ne bi bili gorki, a zatim ih nasjeckajte na manje trakice. Ubacite sve zajedno u zdjelu, prelijte hladnom vodom i kuhajte dok voda ne zavrije. Ocijedite pa ponovite postupak još dva puta. Kore maknite iz zdjele pa u nju dodajte dvije šalice vode i nešto više od dvije šalice šećera. Kuhajte dok ne dobijete nešto gušći sirup. Kada zavrije, ubacite korice i kuhajte oko sat vremena. Kuhanje možete produžiti za pola sata ako imate dovoljno vremena. Korice ocijedite pa ih ohladite. Pospite ih šećerom kako se ne bi lijepili za prste i pospremite ih u staklenke.

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!
Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr