Omiljeno žuto voće idealno je za najzdraviji početak dana, a aromu koju pokloni kolaču želimo zadržati cijele godine, a ne samo u sezoni. Kako smo se počastili obilatom količinom domaćih neprskanih limuna, prava je šteta ne sačuvati koricu. Osim što daju savršenu citrusnu aromu svakom desertu, nedavna istraživanja otkrivaju brojne zdravstvene koristi korice agruma.
Bez obzira kako gulili koricu, skinite samo tanki žuti sloj, a bijeli dio ostavite jer ima gorak okus koji želite izbjeći. Odaberite "alat" po želji, klasičnu ribež ili veći nož za guljenje, ovisno o željama i potrebama.
Naši prijedlozi:
1. Naribajte koricu i zamrznite u posudama za led. Operite, naribajte, posušite i zamrznite. Koristite zaleđene kad poželite
2. Naribajte koricu i čuvajte u staklenkama sa šećerom. Gore navedeni postupak ponovite, pospite kristal šećerom i stavite u hladnjak ili zamrzivač. Možete dodati i limunovog soka da pojačate arome.
3. Domaći limoncini. Napravite svoje ušećerene i aromatizirane kore limuna s našim receptom za domaće arancine.