07. siječnja 2016.

Brzi trik: Kako sačuvati limunovu koricu?

Limunova korica
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
S novom godinom zahvalni smo na uspješnoj sezoni agruma zbog kojih smo dobili pozamašne zalihe domaćih limuna

Omiljeno žuto voće idealno je za najzdraviji početak dana, a aromu koju pokloni kolaču želimo zadržati cijele godine, a ne samo u sezoni. Kako smo se počastili obilatom količinom domaćih neprskanih limuna, prava je šteta ne sačuvati koricu. Osim što daju savršenu citrusnu aromu svakom desertu, nedavna istraživanja otkrivaju brojne zdravstvene koristi korice agruma. 

Limunova korica | Author: Stockfood foto: Stockfood

Bez obzira kako gulili koricu, skinite samo tanki žuti sloj, a bijeli dio ostavite jer ima gorak okus koji želite izbjeći. Odaberite "alat" po želji, klasičnu ribež ili veći nož za guljenje, ovisno o željama i potrebama. 

Naši prijedlozi:

1. Naribajte koricu i zamrznite u posudama za led. Operite, naribajte, posušite i zamrznite. Koristite zaleđene kad poželite

2. Naribajte koricu i čuvajte u staklenkama sa šećerom. Gore navedeni postupak ponovite, pospite kristal šećerom i stavite u hladnjak ili zamrzivač. Možete dodati i limunovog soka da pojačate arome. 

3. Domaći limoncini. Napravite svoje ušećerene i aromatizirane kore limuna s našim receptom za domaće arancine

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.