Recepti 05. prosinca 2016.

Zdravi slatkiši: Kandirane korice omiljenih agruma

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Idealan sezonski slatkiš u kojem je tako slatko uživati može postati omiljena zdrava grickalica ili poslužiti kao savršen blagdanski poklon.

Najprije pažljivo ogulite limun, naranču, grejp ili neki drugi agrum po vašoj želji. Maknite višak bijelih dijelova koji se nalaze s unutrašnje strane korice kako vaši slatkiši ne bi bili gorki, a zatim ih nasjeckajte na manje trakice. Ubacite sve zajedno u zdjelu, prelijte hladnom vodom i kuhajte dok voda ne zavrije. Ocijedite pa ponovite postupak još dva puta. Kore maknite iz zdjele pa u nju dodajte dvije šalice vode i nešto više od dvije šalice šećera. Kuhajte dok ne dobijete nešto gušći sirup. Kada zavrije, ubacite korice i kuhajte oko sat vremena. Kuhanje možete produžiti za pola sata ako imate dovoljno vremena. Korice ocijedite pa ih ohladite. Pospite ih šećerom kako se ne bi lijepili za prste i pospremite ih u staklenke.

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!
Dobar tek!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • iconHR 22:07 07. Prosinac 2016.

    Samo idiot može izjaviti da je ovo zdravi slatkiš uz navedenu količinu šećera!? Molim da novinari ne pišu gluposti, slatkiš jest, ukusno i slasno, ali da je zdravo baš i nije, ne izmišljajte vijesti, mogao bi vam netko i povjerovati!!