Najprije pažljivo ogulite limun, naranču, grejp ili neki drugi agrum po vašoj želji. Maknite višak bijelih dijelova koji se nalaze s unutrašnje strane korice kako vaši slatkiši ne bi bili gorki, a zatim ih nasjeckajte na manje trakice. Ubacite sve zajedno u zdjelu, prelijte hladnom vodom i kuhajte dok voda ne zavrije. Ocijedite pa ponovite postupak još dva puta. Kore maknite iz zdjele pa u nju dodajte dvije šalice vode i nešto više od dvije šalice šećera. Kuhajte dok ne dobijete nešto gušći sirup. Kada zavrije, ubacite korice i kuhajte oko sat vremena. Kuhanje možete produžiti za pola sata ako imate dovoljno vremena. Korice ocijedite pa ih ohladite. Pospite ih šećerom kako se ne bi lijepili za prste i pospremite ih u staklenke.
Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!
Dobar tek!
Zdravi slatkiši: Kandirane korice omiljenih agruma
05. prosinca 2016.
gastro postao
Idealan sezonski slatkiš u kojem je tako slatko uživati može postati omiljena zdrava grickalica ili poslužiti kao savršen blagdanski poklon.