Zobene palačinke s bademima za sjajan početak dana

Thinkstock
Zobene pahuljice ubaci u blender, dodaj bademe, napravi domaće brašno pa ga pomiješaj s ostatkom namirnica i upusti se u pripremu zdravih palačinkica...
Vidi originalni članak

Zdravija i aromatičnija varijanta palačinki idealna je za doručak, slatki ručak i večeru. Zbog dodatka bademovog brašna, ove će palačinke imati orašaste arome, a dodaš li ekstrakt vanilije okus će biti još bolji!

 

hedonizam Palačinke suzette - slasna verzija za posebne prilike

 

Zobeno i bademovo brašno možeš napraviti sama tako da u blender ubaciš zobene pahuljice i bademe i usitniš ih dok ne dobiješ brašno. Prije upotrebe možeš ga prosijati, no zadrže li se u brašnu komadići, ne brini, to neće utjecati na konzistenciju palačinki.

Umjesto šećera, koristiti možeš med, agavin ili javorov sirup. 

Zobene palačinke s bademima

Sastojci:

  • 50 g zobenog brašna
  • 50 g bademovog brašna
  • 3 žlice bijelog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 250 ml mlijeka
  • Šećer ili med
  • Prstohvat soli
  • Kokosovo ili suncokretovo ulje

Postupak pripreme:

  1. U posudi pomiješaj zobeno, bademovo i obično brašno, prašak za pecivo, sol, jaje i mlijeko.
  2. Miksaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu bez grudica.
  3. Smjesu ostavi da odmara oko 10 minuta.
  4. Na tavi zagrij kokosovo ulje, dodaj dio smjese pa peci dok se ne pojave mjehurići.
  5. Preokreni palačinku i peci još kratko.
  6. Postupak ponavljaj dok ne potrošiš smjesu, a zatim palačinke serviraj uz preljev po želji.

 

francuski klasik Tarte tatin - najslavnija preokrenuta pita na svijetu

 

Posjeti Gastro.hr