Zimski comfort food: Složenac s paštom i tunom

Stockfood
Kremasti složenac bit će najslasnija utjeha za vrijeme snježnih zimskih dana. Pripremite kremasti umak, dodajte tunu i tjesteninu, pa sve zapecite. Za prste polizati!
Vidi originalni članak

Dok iz tople kuhinje gledate kako se pahulje snijega skupljaju na tlu, mi smo za vas pripremili sjajnu ideju za današnji ručak. Bogat i kremast složenac s tjesteninom, tunom i povrćem idealno će se složiti uz hladne dane te vas utješiti na najslasniji način. 

 

Pripremite slasne tuna burgere

 

Ovaj ultimativni comfort food priprema se jednostavno. Dovoljno je tek pripremiti umak nalik bešamelu, umiješati ostatak sastojaka, a zatim, kako biste dobili hrskavu koricu, sve obilno posipati krušnim mrvicama. 

Složenac poslužite uz sezonsku salatu ili ga jednostavno prebacite u omiljenu posudicu, zavalite se ispod deke, upalite omiljeni film ili seriju i prepustite se divnim okusima na ovaj pravi zimski dan.

 

za sva čula Brzo i jednostavno: Tuna puttanesca

 

 

Potrebno vam je:

  • 350 g tjestenine (farfalle, fusilli ili obični pužići)
  • 4 žlice maslaca
  • 1 glavica luka
  • 2 žlice brašna
  • 3 šalice mlijeka
  • 1 šalica graška
  • 1 crvena paprika
  • 1 šaka parmezana
  • 2 konzerve tune
  • Malo krušnih mrvica
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Tjesteninu skuhajte al dente i ocijedite.
  2. U većoj posudi otopite tri žlice maslaca, dodajte sitno sjeckani luk, pustite da omekša, pa dodajte brašno.
  3. Dobro promiješajte i kuhajte oko jednu minutu, a zatim dodajte toplo mlijeko. Kuhajte uz stalno miješanje dok ne dobijete kremasti umak.
  4. Umaku dodajte tjesteninu, smrznuti grašak, papriku koju ste nasjeckali na rezance ili kockice, ocijeđenu tunu, sol i papar.
  5. Dodajte sir, promiješajte i prebacite u posudu za pečenje.
  6. U drugoj tavi otopite preostalu žlicu maslaca, dodajte šaku krušnih mrvica, lagano ih zapecite i posipajte složenac.
  7. Ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva, pa pecite oko desetak minuta.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr