Recepti 27. listopada 2017.

Brzo i jednostavno: Tuna puttanesca

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Kraljica velike plave ribe, tuna, jedna je od najcjenjenijih morskih namirnica.

Tuna i rajčica su odlična kombinacija od koje možete napraviti lagani obrok. Ako ovoj kombinaciji dodate masline i kapare dobit ćete tunu s umakom puttanesca koja će zadovoljiti sva vaša čula.

 

Tuna-steak Možda vas zanima... Trikovi za savršen tuna steak None

 

Tuna-kao-pašticada Možda vas zanima... Nešto sasvim drugačije: Tuna kao pašticada Recepti

 

Inače postoji mnogo zabavnih priča vezanih uz umak puttanesca. Naime, puttanesca je talijanski naziv za „prijateljice noći“, a legenda kaže da je naziv došao iz toga što su ovaj obrok te djevojke često radile i stavljale ga na prozore, da bi mirisima privukao brojne šetače i klijente...

 

salata s croutonsima Možda vas zanima... Puttanesca salata s kruhom - ovo ste čekali cijeli život None

 

Ovim jelom uživat ćete u bogatstvu boja, okusa i mirisa.

 

 | Author: Stockfood Stockfood

 

Sastojci:

  • 4 odreska tune
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 čajne žličice crnog papra
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 nasjeckana režnja češnjaka
  • filet inćuna
  • 400 g pelata
  • 1/4 šalice maslina
  • 1 žlica kapara
  • 1/8 žličice crvene paprike
  • 2 žlice sjeckanog peršina

Priprema:

  1. Odreske tune posolite i popaprite. U velikoj tavi na zagrijanom ulju stavite odreske te ih pržite sa svake strane 3 do 4 minute. Gotove odreske prebacite na tanjur i pokrijte aluminijskom folijom kako bi se zadržala toplina.  
  2. U istu tavu dodajte sitno narezani filet inćuna i češnjak. Kratko popržite i zatim dodajte rajčicu, masline, kapare, crvenu papriku i dinstajte oko 2 minute. 
  3. Gotovi umak prelijte preko tune i pospite s peršinom.

Dobar tek!

 | Author: Gastro.hr Gastro.hr

Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.