Tuna i rajčica su odlična kombinacija od koje možete napraviti lagani obrok. Ako ovoj kombinaciji dodate masline i kapare dobit ćete tunu s umakom puttanesca koja će zadovoljiti sva vaša čula.
Inače postoji mnogo zabavnih priča vezanih uz umak puttanesca. Naime, puttanesca je talijanski naziv za „prijateljice noći“, a legenda kaže da je naziv došao iz toga što su ovaj obrok te djevojke često radile i stavljale ga na prozore, da bi mirisima privukao brojne šetače i klijente...
Ovim jelom uživat ćete u bogatstvu boja, okusa i mirisa.
Sastojci:
- 4 odreska tune
- 1/2 žličice soli
- 1/4 čajne žličice crnog papra
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 nasjeckana režnja češnjaka
- filet inćuna
- 400 g pelata
- 1/4 šalice maslina
- 1 žlica kapara
- 1/8 žličice crvene paprike
- 2 žlice sjeckanog peršina
Priprema:
- Odreske tune posolite i popaprite. U velikoj tavi na zagrijanom ulju stavite odreske te ih pržite sa svake strane 3 do 4 minute. Gotove odreske prebacite na tanjur i pokrijte aluminijskom folijom kako bi se zadržala toplina.
- U istu tavu dodajte sitno narezani filet inćuna i češnjak. Kratko popržite i zatim dodajte rajčicu, masline, kapare, crvenu papriku i dinstajte oko 2 minute.
- Gotovi umak prelijte preko tune i pospite s peršinom.
Dobar tek!
Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi.