Recepti 08. srpnja 2016.

Nešto sasvim drugačije: Tuna kao pašticada

Tuna-kao-pašticada
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iako se pašticada tradicionalno radi od goveđeg buta, i ova s tunom je odlična

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1155

Potrebno vam je

  • 1000 g tuna
  • 2 dl ulje maslinovo
  • 5 režanj češnjak
  • 4 kom klinčići
  • 100 g grožđice
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 dl vinski ocat
  • 2 dl prošek

Priprema

  1. Odreske tune (debele oko 2 cm) operite i posušite. Prepržite ih na ulju s obje strane.
  2. Na preprženu tunu pospite nasjeckan češnjak, klinčiće, suhe grožđice, sol i papar. Zalijte vinskim octom, a prošek postepeno dodajite. Po potrebi dolijte vode i pustite da se tuna kuha u umaku na laganoj vatri oko 1 sat.

Iako se pašticada tradicionalno radi od goveđeg buta, i ova s tunom je odlična

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.