Odrezak tune brz je i jednostavan obrok čija priprema zahtijeva jako malo vremena.
Posoliti i marinirati
Tunu je prije stavljanja na vatru pametno posoliti. Na taj će se način ukloniti miris i vlaga s površine odreska te učiniti vanjski slojevi "čvršćim“, a rezultat će biti hrskava vanjština steaka kada se prepeče.
Želite li osigurati dodatne arome tunu možete i dodatno marinirati. Tipična mediteranska marinada od maslinovog ulja, češnjaka, soka limuna, origana, soli i papra uvijek dobro prolazi
Tajna je u visokoj temperaturi
Većinu riba vrijedi peći polako na temperaturi srednje jačine. Ipak, to pravilo ne vrijedi i za tunu. Naime, tuna sadrži enzime koji polaganim zagrijavanjem postaju iznimno aktivni rezultirajući gnjecavim mesom ribe. Zato je tunu najbolje staviti na vruće ulje kako bi se enzimi trenutno inaktivirali i tuna steak zadržao svoju strukturu. Idealno je peći minutu-dvije s obje strane.