Sicilijanski muzgavci na kruhu

ANGY
Na ugrijanom ulju pirjati luk, dodati češnjak i peršin te muzgavce, i sve zajedno pirjati 20 minuta. Dodati vino, a nakon 10 minuta ocat i na kraju narezanu rajčicu te sol i papar po želji. Umak ostaviti sat vremena na laganoj vatri te povremeno promiješati. Kad je kuhano prepeći šnite kruha.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1kg muzgavaca
  • 10dag crvenog luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 vezica svježeg peršina
  • 2dl bijelog vina
  • 1dl bijelog vinskog octa
  • 300g svježe rajčice ili pelata
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar po želji
  • 8 šnita kruha

 

Priprema:

  1. Očistiti muzgavce i narezati na sitne komadiće
  2. Na sitno narezati luk, češnjak i peršin
  3. Očistiti rajčicu od kožice i narezati na kockice
  4. Izrezati kruh na šnite (po želji crni, integralni, kukuruzni...)
  5. Poslužiti umak na preprženim toplim šnitama kruha uz kvalitetno bijelo vino. Dobar tek!
Posjeti Gastro.hr