gastro postao
Na ugrijanom ulju pirjati luk, dodati češnjak i peršin te muzgavce, i sve zajedno pirjati 20 minuta. Dodati vino, a nakon 10 minuta ocat i na kraju narezanu rajčicu te sol i papar po želji. Umak ostaviti sat vremena na laganoj vatri te povremeno promiješati. Kad je kuhano prepeći šnite kruha.
Sastojci:
- 1kg muzgavaca
- 10dag crvenog luka
- 3 češnja češnjaka
- 1 vezica svježeg peršina
- 2dl bijelog vina
- 1dl bijelog vinskog octa
- 300g svježe rajčice ili pelata
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol i papar po želji
- 8 šnita kruha
Priprema:
- Očistiti muzgavce i narezati na sitne komadiće
- Na sitno narezati luk, češnjak i peršin
- Očistiti rajčicu od kožice i narezati na kockice
- Izrezati kruh na šnite (po želji crni, integralni, kukuruzni...)
- Poslužiti umak na preprženim toplim šnitama kruha uz kvalitetno bijelo vino. Dobar tek!