Slatki sushi pripremite od banane ili slatke riže

Banane pospite pistacijem, kikirikijem, čokoladom ili uvaljajte u kokos, narežite i zgrabite štapiće od bambusa
Vidi originalni članak

Banana sushi već je neko vrijeme gastro trend na društvenim mrežama.Osim što izgleda kao sushi, jedan zalogaj može biti dobra zamjena za energetske musli pločice. Ogulite bananu premažite je maslacem od badema, pistacija, kikirikija ili tamnom čokoladom, posipajte chia sjemenkama, sjeckanim orašastim plodovima i kokosovim brašnom. Oštrim nožem izrežite bananu na ploške pa ih zamrznite na sat vremena.

Oguljene banane možete kratko pirjati u umaku od meda i limunova soka. Stavite ih na rub palačinke, zamotajte pa režite na komade kao sushi. Poslužite na sushi tanjure, prelijte s umakom u kojem su se pirjale banane, posipajte tostiranim sezamom i lješnjacima. Osim čokoladnog namaza za sushi slasticu gotovu u pet minuta, potrebne su vam banane i rižine pahuljice. Oguljenu bananu premažite čokoladnim namazom, uvaljajte u rižine pahuljice, izrežite kao sushi i jedite sa štapićima

Sushi možete pripremiti i od svježeg voća. Rižu zasladite kuhajući je na mlijeku, s aromom cimeta i vanilije. Popržite je na malo maslaca, podlijte s kapljicom prošeka ili nekim drugim desertnim slatkim vinom. Kad alkohol ispari dodajte šećer, vaniliju i cimet te podlijte s mlijekom i vrhnjem za šlag. Kuhanu rižu prebacite na tanjur dok se ne ohladi. Oblikujte sashimi i prekrijte s kriškama voća. Umjesto zelenih algi, slatki sushi "zamotajte" u pečene palačinke. Odrežite vanjske rubove palačinki u kvadratnu plohu. Na donju četvrtinu raširite ohlađenu kremu ili slatku rižu, premažite je s malo marmelade te slažite sitne komade izrezanog voća. Svaki list valjka premažite s malo marmelade kako se rolice ne bi odljepljivale.

Posjeti Gastro.hr