gastro postao
Upustite se u pripremu divne granole pune okusa koja će uljepšati svaki početak dana.
Ljepota koja leži u pripremi domaće granole krije se u slobodnom biranju okusa. Ubacujte ono što odgovara upravo vama, zdrave koštice, maslac od kikirikija i med koji dodatno začini cijelu stvar. U ovu bazičnu mješavinu možete dodati i komadiće čokolade, kokos, sušenu bananu, brusnice ili grožđice. Posušite u pećnici, ubacite u staklenke i priuštite si fantastična jutra uz najbolju domaću granolu.
Potrebno vam je:
- 3 šalice zobenih pahuljica
- 2 šalice kikirikija
- 1 šalica bučinih golica
- 1 žličica soli
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica đumbira
- ½ šalice meda
- 1 šalica kikiriki maslaca
- 3 žlice ulja
- Smeđi šećer
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
- Na lim stavite papir za pečenje.
- U posudi pomiješajte suhe sastojke; zobene pahuljice, kikiriki, bučine golice, sol, cimet i đumbir.
- Med pomiješajte sa smeđim šećerom pa ih otopite na laganoj vatri.
- Kada su povezani, isključite vatru pa umiješajte kikiriki maslac.
- Prelijte smjesu preko suhih sastojaka i pomiješajte.
- Tako pomiješano stavite na papir za pečenje i pecite oko 40 minuta uz povremeno protresanje.
- Kada je gotovo, prebacite granolu u staklenke i koristite po potrebi.
Dobar tek!