Sočna i hrskava: bruschetta s ricottom i cherry rajčicama

Thinkstock
Kremasta ljetna verzija bruschette za ljubitelje sira i hrskavih zalogaja.
Vidi originalni članak

Kremasti aromatizirani sir i sočne cherry rajčice na hrskavom kruhu čine divno predjelo. Bruschetta na neki drugi način, s dodatkom ricotte oduševit će vas finim slojevima. Ricottu začinite svježim začinima i zagrizite u pravo malo savršenstvo okusa.

Potrebno vam je:

  • Kruh
  • Ricotta
  • Cherry rajčice
  • Bosiljak
  • Vlasac
  • Maslinovo ulje
  • Češnjak
  • Sol i papar

Priprema:

  1. Narežite cherry rajčice na pola i začinite ih soli i paprom.
  2. Pomiješajte ricottu, sjeckani bosiljak i vlasac.
  3. Kruh tostirajte u pećnici, u tosteru ili na tavi s malo maslinovog ulja.
  4. Natrljajte kruh češnjakom, pa ga premažite maslinovim uljem.
  5. Na takav tostirani kruh stavite žličicu ricotte sa začinima, cherry rajčice i pospite s ostatkom svježeg bosiljka i vlasca. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr