Novo izdanje Beerfesta oduševilo okusima

Promo
Vikend u Čakovcu prošao je u znaku dobrog piva, odličnih burgera i još bolje zabave. Peti, jubilarni Beerfest Sjever preselio je na Trg Republike u Čakovcu gdje je okupio brojne građane, Međimurce, ali i posjetitelje iz regije i susjednih država te ih oduševio okusima i glazbenim programom.
Vidi originalni članak

Bez lažne skromnosti možemo reći da je Čakovec dobio jedan od najjačih hrvatskih craft beer festivala. Preko 3000 vrhunskih street food burgera, 5000 litara craft pive i odlično jesensko vrijeme bila su garancija dobrog vikenda u Čakovcu.

 

Beerfest Sjever Ovog vikenda svi u Čakovec na Beer&Burger Fest

 

 

Dvanaest craft, malih i zanatskih pivovara prezentiralo je svoje pivske i cider uspješnice s gotovo trideset različitih stilova piva. Vrhunac događaja bilo je natjecanje u ispijanju “ljutopive”, pivo s dodatkom ljutih papričica.

Gustafi, Clone Age i čakovečki DJ-i bili su zaslužni za trošenje kalorija nakon uživanja u pivu i burgerima, a oni džentlmenski nastrojeni posjetili su pop up barbershop čakovečkog Brice i dotjerali se za zabavu do kasno u noć.

Nakon nekoliko izvrsnih festivala, Beerfest Sjever dodao je “Burgers” u svoje ime i definitivno se upisao na hrvatsku kartu odličnih manifestacija. Beer&Burger Fest tako je postao još jedna u nizu uspješnih i omiljenih manifestacija u Čakovcu, a poslužilo je i lijepo vrijeme, što je dodatno privuklo posjetitelje i turiste na uživanje u jesenskim čarima kontinentalnog kraja.

 

 

Posjetitelji su u dva dana festivala isprobali desetak burgera u organizaciji čak pet restorana, dok su marljivi chefovi i grill majstori napravili preko 3000 burgera, što je za Street food manifestaciju izniman pothvat.

Iz Dubrovnika je došao street food konceptualni restoran “Barba” s daškom morske kuhinje, dok su iz regije svoje delicije pripremali American Bar Dollar iz Varaždina, ali i čakovečki poznati restorani Central Park, Stari Hrast i Mundoaka.

Naravno, za dobre burgere treba i dobrih aperitiva pa su gosti mogli isprobati i domaće likere od višnje, anisa, kadulje i posebno ukusne - kave. 

“Beerfest Sjever je u ovom konceptu svakako bio logistički izazov, imali smo ukupno 18 izlagača, preko 700 kvadrata natkrivenog prostora, dva odlična koncerta, a posjeta nas je u neku ruku i iznenadila” komentari su zadovoljnih organizatora.

“Svakako možemo reći da Čakovec i Međimurje vape za festivalima ovog tipa, ali i da imamo ponudu koja može zadovoljiti i istančane gurmanske nepce. Iznimno nam je drago što je na festivalu sudjelovalo 10 hrvatskih craft pivovara, jedna slovenska i prvi hrvatski cider.”

 

 

Festival je bio poseban izazov za male pivare, uz samu prezentaciju, potražnja je bila tolika da su gotovo svi ostali na kraju bez pive. S preko 5000 litara istočene pive festival je bio posebno zahtjevan. No ipak to je i donekle razumljivo craft pivarstvo znači da se radi o manjim i tradicionalnim pivovarama koje su fokusirane na kvalitetu i imaju ograničene proizvodne kapacitete. Sigurni smo da će za sljedeće izdanje i oni pripremiti i više pive, ali i još poneko iznenađenje iz tog svijeta.

Domaćini i organizatori, ekipa iz čakovečke craft pivovare “Međimurski Lepi Dečki”, LM Komunikacije i Stari Hrast zahvaljuju svim posjetiteljima, izlagačima, partnerima, Gradu Čakovcu i Turističkoj Zajednici grada Čakovca na odličnom festivalu, posjeti i zabavi.

 

 

Posjeti Gastro.hr