Chefovska posla: Mario Batali

Instagram, @mariobatali
Američki chef sa svjetskim iskustvom slavu je stekao svojim slasnim kombinacijama talijanske hrane upakirane u nesvakidašnje spojeve
Vidi originalni članak

Ovaj chef, uspješan poduzetnik i tv osoba svoju spretnost u kuhinji vrlo vjerojatno duguje talijanskim i francuskim korijenima. U mladosti je gledao baku, izvornu Talijanku, kako priprema neodoljive delicije od tjestenine, rajčice i ostalih jednostavnih, a tako dobrih talijanskih kombinacija i naprosto se zaljubio.
 


Vježbao je u Londonu, pohađao Le Cordon Bleu školu, neko vrijeme proveo u talijanskim selima da bi se zatim vratio u Ameriku i otvorio svoj prvi restoran Babbo Ristorante e Enoteca u New Yorku

Nedugo nakon za svoj je prvijenac Mario Francesco Batali primio nagradu za najbolji novi restoran koju dodjeljuje James Beard Fondation, a kasnije je stigla i prva Michelinova zvjezdica. Uspješan prvi put otvorio mu je vrata novim izazovima pa je tako Batali krenuo u osvajanje do tada nepoznatih mjesta i brojnih nagrada koje na realan način dočaravaju genijalnost njegovih jela.
 

 

Posjeti Gastro.hr