gastro postao
Kremasti bešamel s dodatkom špinata, ostaci pečenja od jučer i fina domaća tjestenina sve su što vam treba za sjajan ručak!
Jučerašnji bogat ručak ne mora se pretvoriti u dosadne, hladne ostatke za danas. Meso umotajte u laganu svježu tjesteninu, dodajte kremasti bešamel sa špinatom, malo sira i fenomenalan ručak od ostataka je spreman. Cannellone od špinata i piletine poslužite uz zdjelu sezonske salate i čašu finog bijelog vina.
Potrebno vam je:
- 50 g maslaca
- 3 žlice brašna
- 2 šalice toplog mlijeka
- 200 g špinata
- 100 g ribanog sira
- Pečeno ili kuhano pileće meso
- Listovi za lazanje
- Muškatni oraščić
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Maslac otopite u posudi.
- Pustite da se zapjeni pa dodajte brašno.
- Pomiješajte i kuhajte dok se ne stvore grudice, oko dvije do tri minute.
- Dodajte mlijeko pa pjenjačom dobro pomiješajte.
- Pazite da nestane svih grudica.
- Ubacite sitno sjeckani špinat.
- Začinite muškatnim oraščićem, soli i paprom pa maknite s vatre dok špinat ne povene.
- Piletinu nasjeckajte na manje komadiće.
- Koristite li svježe tijesto za lazanje, ne morate ga prokuhati.
- U svaki list stavite dvije do tri žlice bešamela sa špinatom, dodajte sjeckanu piletinu i obilno pospite sirom.
- Zarolajte i stavite u posudu koju ste po dnu premazali s malo bešamela.
- Rolice posložite jednu do druge pa na kraju dodajte bešamel po vrhu i pospite sirom.
- Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
Dobar tek!