Čips od češnjaka - ovaj genijalan dodatak obogaćuje baš svako jelo

Stockfood
Hrskav i aromatičan, čips od češnjaka baš svakom jelu dat će dozu hrskavosti i divnih okusa, a spremiti ga možeš i za poslije, pa grickati po želji i potrebi.
Vidi originalni članak

Čips od češnjaka priprema se jednostavno i brzo, a odličan je dodatak baš svakom jelu koje možeš zamisliti. Osim kao posip, poslužiti ga možeš i kao dio jela poput rižota i tjestenina ili pak ubaciti u sendviče, hot dogove i slične slasne delicije. Jelima će dati upravo onu hrskavu komponentu koja im često nedostaje, a divne arome češnjaka tvoje će jelo učiniti još ukusnijim.

 

Ovo želimo posjetiti! Restoran koji poslužuje samo jela s češnjakom - je li ovo najbolje mjesto ikad?

 

 

Za pripremu češnjaka trebat će ti ulje neutralnog okusa poput suncokretovog, ribež pomoću kojeg ćeš dobiti što tanje listiće češnjaka, duboka posuda i nekoliko minuta koncentracije.

Do sada smo već naučili kako češnjak vrlo lako može zagorjeti pa se stoga, kod pripreme ovog čipsa, posveti samo ovom poslu i pozorno prati kako se boje mijenjaju.

Češnjak najprije nasjeckaj na tanke listiće i ubaci ga u još mlako ulje. Temperatura ulja i češnjaka trebala bi biti približno ista. Listiće prži dok se na rubovima posude ne počnu stvarati mjehurići, a češnjak poprimi zlatnu boju. Češnjak odmah izvadi iz ulja i rasporedi po papirnatim ubrusima kako bi se upio višak masnoće. 

 

čas posla Brzinski špageti s maslinovim uljem i češnjakom

 

Čips od češnjaka ne ostavlja neugodan miris kakav ostavlja svježi pa se ovim čipsom možeš počastiti čak i za doručak. Dobar tek!
 

Posjeti Gastro.hr