Špajza 15. listopada 2019.

Čips od češnjaka - ovaj genijalan dodatak obogaćuje baš svako jelo

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskav i aromatičan, čips od češnjaka baš svakom jelu dat će dozu hrskavosti i divnih okusa, a spremiti ga možeš i za poslije, pa grickati po želji i potrebi.

Čips od češnjaka priprema se jednostavno i brzo, a odličan je dodatak baš svakom jelu koje možeš zamisliti. Osim kao posip, poslužiti ga možeš i kao dio jela poput rižota i tjestenina ili pak ubaciti u sendviče, hot dogove i slične slasne delicije. Jelima će dati upravo onu hrskavu komponentu koja im često nedostaje, a divne arome češnjaka tvoje će jelo učiniti još ukusnijim.

 

Češnjak Možda vas zanima... Restoran koji poslužuje samo jela s češnjakom - je li ovo najbolje mjesto ikad? Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Za pripremu češnjaka trebat će ti ulje neutralnog okusa poput suncokretovog, ribež pomoću kojeg ćeš dobiti što tanje listiće češnjaka, duboka posuda i nekoliko minuta koncentracije.

Do sada smo već naučili kako češnjak vrlo lako može zagorjeti pa se stoga, kod pripreme ovog čipsa, posveti samo ovom poslu i pozorno prati kako se boje mijenjaju.

Češnjak najprije nasjeckaj na tanke listiće i ubaci ga u još mlako ulje. Temperatura ulja i češnjaka trebala bi biti približno ista. Listiće prži dok se na rubovima posude ne počnu stvarati mjehurići, a češnjak poprimi zlatnu boju. Češnjak odmah izvadi iz ulja i rasporedi po papirnatim ubrusima kako bi se upio višak masnoće. 

 

Špageti s maslinovim uljem Možda vas zanima... Brzinski špageti s maslinovim uljem i češnjakom Recepti

 

Čips od češnjaka ne ostavlja neugodan miris kakav ostavlja svježi pa se ovim čipsom možeš počastiti čak i za doručak. Dobar tek!
 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.