Čips od češnjaka priprema se jednostavno i brzo, a odličan je dodatak baš svakom jelu koje možeš zamisliti. Osim kao posip, poslužiti ga možeš i kao dio jela poput rižota i tjestenina ili pak ubaciti u sendviče, hot dogove i slične slasne delicije. Jelima će dati upravo onu hrskavu komponentu koja im često nedostaje, a divne arome češnjaka tvoje će jelo učiniti još ukusnijim.
Za pripremu češnjaka trebat će ti ulje neutralnog okusa poput suncokretovog, ribež pomoću kojeg ćeš dobiti što tanje listiće češnjaka, duboka posuda i nekoliko minuta koncentracije.
Do sada smo već naučili kako češnjak vrlo lako može zagorjeti pa se stoga, kod pripreme ovog čipsa, posveti samo ovom poslu i pozorno prati kako se boje mijenjaju.
Češnjak najprije nasjeckaj na tanke listiće i ubaci ga u još mlako ulje. Temperatura ulja i češnjaka trebala bi biti približno ista. Listiće prži dok se na rubovima posude ne počnu stvarati mjehurići, a češnjak poprimi zlatnu boju. Češnjak odmah izvadi iz ulja i rasporedi po papirnatim ubrusima kako bi se upio višak masnoće.
Čips od češnjaka ne ostavlja neugodan miris kakav ostavlja svježi pa se ovim čipsom možeš počastiti čak i za doručak. Dobar tek!