Dobro došli u novi butik mesa i grill bar!

Domagoj Jakopović Ribafish
„Meat is art“ i „Nice to meat you“, parole su koje vas pozdravljaju sa zidova netom otvorenog butika mesa i grill bara koji je otvorio vrata u Hondlovoj ulici preko puta Maksimira. Gastro.hr je među prvima posjetio ovo mjesto kojem se smiješi sjajna budućnost!
Vidi originalni članak

Nakon što se pokazalo da je prostor u Petrinjskoj ulici premalen za sve ono što mesoljupcima metropole ima za ponuditi, Šibenčanin Mišo Pešić (uz stalnu podršku prekrasne supruge Maje koja je poslužila i kao model za njihov sajt), velika, prozračna i osvijetljena dvorana od 500 m2 u Hondlovoj ulici broj 2, ispostavila se kao novi dom Beef Shopu.

Najbitnija novost je, da se osim maloprodaje i veleprodaje, sada i na licu mjesta možete uvjeriti u kvalitetu proizvoda iza kojih stoji ova mlada firma – tako da odmah i pojedete nešto iz njihova izloga!

Na prvom skretanju desno iza Dinamova stadiona tako sada u ovom koncept storeu možete šetati i razgledavati što se sve nudi od mesa, suhomesnatih proizvoda, soli, sireva, maslinovih ulja, aceta balsamica (od manga!), rakija, vina, pjenušaca, voda (!?), pa čak i piva – jedno od rijetkih mjesta u Zagrebu s fantastičnim talijanskim brendom Birra Del Borgo!

No, vratimo se na ono najbitnije – meso. Očekuje vas prebogat asortiman zamrznutog, porcioniranog i odležanog mesa (Wet i Dry Aged), brojnih vrsta junica i proizvođača kao što su Austrijski Simental, Australian Ocean Beef, Caledonia Scotisch Beef, Irish Beef, Wagyu Morgan Ranch, Wagyu Australija, Wagyu Japan, Hida-Gyu, Black Angus Creek Stone Farm, i još mnoge druge svjetski poznate vrste kvalitetnih steakova! Kako su zastupnici svjetski poznatih Weber grilova, lagano ćete doći u napast kupiti si nešto za ugled u susjedstvu, a tu je i mogućnost pohađanja Grill Akademije u suradnji s poznatim Chefom Christijanom Misiračom.

Tu su i šampanjci koji vise u staklenim vitrinama na kukama, skulpture, plakati i posteri mesa, i konačno – kuhinja, otvorena, transparentna, gdje točno vidite sve što vam se sprema, od mesa do začina – Grill boutique powered by Beef Shop! Ovdje po povoljnim cijenama možete odmah i kušati proizvode Beef Shopa uz čašu vrhunskog vina Adžića ili Bibicha (99 kuna). U sklopu prostora je i Cigar Lounge s ponudom različitih cigara, kao i Conference Room za potrebe vasih poslovnih sastanaka. Čeka vas dvadeset parkirnih mjesta kao i mogućnost dostave – dva bifteka i bocu R6, na adresu tu i tu, hvala!

Za veleprodaju Beef Shop radi i umake, a najznačajniji lokali u kojima su zastupljeni su Chevos u Zapruđu, Capuciner, Apfel u Makarskoj, Mala Hiža, Ribič...

Od bogatog izbora tatarskih bifteka, hamburgera i svih vrsta steakova, uživamo u ribeyeu i klasičnom beefsteaku od austrijske simentalke. Meso je sjajno, meko i sočno, posluženo uz pečeni limun i karamelizirani češnjak, u društvu provansalskih trava. Sjajno. Kako nam kaže vlasnik, ima i skupljih i boljih mesa na svijetu (u Parizu i po 18.000 eura za pola kile steaka, za vintage iz 2001.!), ali ovo je stvarno najbolje što se trenutno može dobiti u Hrvatskoj.

„Grill Boutique je namijenjen da razgledate, pojedete i nosite doma vrhunsko meso koje je odstajalo barem 21 dan. Moja je misija ipak fermentirati meso da postane savršeno, i uživam jer sve polako ide u tom smjeru...“

Mišo je počeo kao konobar, ispekao zanat u restoranu s Michelinovom zvjezdicom, a danas živi od vođenja hotela u Amsterdamu. "Beef Shop je čista ljubav i projekt koji svakako ima smisla jer se po prvi puta u nas može dobiti laserski porcionirano i rezano meso – nema klasičnih gubitaka kad ga kupite sirovog!" dovršava, i nazdravlja objašnjavajući svoju viziju novom kupcu koji je ušao u trgovinu...

I tako, alpske simentalke u dobi 18-22 mjeseca čekaju da ih isprobate i udomite, prvo u Beef Shopu, a onda i na svojim grill tavama. Još kad se u proljeće otvori terasa... 

Beef Shop, Hondlova 2

Radno vrijeme:
Maloprodaja 10-18h
Grill Butique od 10-23h
Sve informacije na broj: 095 198 8001, stranici Beef Shopa i Facebook stranici.

Posjeti Gastro.hr