Domaći ekstrakti gotovi su za tren i traju zauvijek

Stockfood
Za dobar ekstrakt ključan sastojak bit će votka, a dodatke zatim dodajte prema vlastitim željama i potrebama. Jednostavnije zbilja ne može!
Vidi originalni članak

Kupovne ekstrakte za kolače zaboravit ćete čim se upustite u pripremu domaćih. Ista ta priprema oduzet će vam svega nekoliko minuta, a zatim je sastojke potrebno ostaviti da stoje nekoliko tjedana kako bi sastojci koje ste koristili u potpunosti ispustili svoje arome.

 

Nježna i mirisna vanilija: Donosimo 10 slatkih recepata

 

Sve što vam treba jest boca votke i dodaci poput mahuna vanilije, limunove korice, menta ili pak naranča. Pripremite bočice u kojima ćete držati ekstrakt, napunite ih votkom, a zatim ubacite dodatke, a količinu odredite ovisno o jačini okusa koju želite postići. Što više mahuna vanilije ili mente koristite, to će okusi biti izraženiji.

 

 

Bočice dobro zatvorite, pa ih spremite na tamno mjesto. Pustite da stoji pet do šest tjedana i poprimi laganu boju dodatka koje ste dodali votki. I to je sve, ekstrakt je spreman za korištenje.

Ne brinite, votka se u vašim ekstraktima uopće neće osjećati te alkohol neće utjecati na finalan okus slastica koje ćete s ovim ekstraktima pripremati.

Ekstrakt vanilije, naranče i limuna dodajte u kreme ili biskvit za kolače ili u muffine. Ekstrakt mente možete koristiti u slasticama poput domaćeg sladoleda, cheesecakea, kolačića od čokolade te ga možete dodati jednostavnim kombinacijama voća u voćnim salatama. Samo nekoliko kapi ekstrakta od mente na divan će način začiniti tučeno slatko vrhnje koje zatim možete poslužiti uz klasični brownie.


ma kakav mojito... The osvježenje: Sladoled od mente

BRZI DESERT Ooodličan recept za slasne kremaste browniese

 

Posjeti Gastro.hr