Špajza 11. veljače 2018.

Domaći ekstrakti gotovi su za tren i traju zauvijek

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Za dobar ekstrakt ključan sastojak bit će votka, a dodatke zatim dodajte prema vlastitim željama i potrebama. Jednostavnije zbilja ne može!

Kupovne ekstrakte za kolače zaboravit ćete čim se upustite u pripremu domaćih. Ista ta priprema oduzet će vam svega nekoliko minuta, a zatim je sastojke potrebno ostaviti da stoje nekoliko tjedana kako bi sastojci koje ste koristili u potpunosti ispustili svoje arome.

 

vanilija Možda vas zanima... Nježna i mirisna vanilija: Donosimo 10 slatkih recepata None

 

Sve što vam treba jest boca votke i dodaci poput mahuna vanilije, limunove korice, menta ili pak naranča. Pripremite bočice u kojima ćete držati ekstrakt, napunite ih votkom, a zatim ubacite dodatke, a količinu odredite ovisno o jačini okusa koju želite postići. Što više mahuna vanilije ili mente koristite, to će okusi biti izraženiji.

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Bočice dobro zatvorite, pa ih spremite na tamno mjesto. Pustite da stoji pet do šest tjedana i poprimi laganu boju dodatka koje ste dodali votki. I to je sve, ekstrakt je spreman za korištenje.

Ne brinite, votka se u vašim ekstraktima uopće neće osjećati te alkohol neće utjecati na finalan okus slastica koje ćete s ovim ekstraktima pripremati.

Ekstrakt vanilije, naranče i limuna dodajte u kreme ili biskvit za kolače ili u muffine. Ekstrakt mente možete koristiti u slasticama poput domaćeg sladoleda, cheesecakea, kolačića od čokolade te ga možete dodati jednostavnim kombinacijama voća u voćnim salatama. Samo nekoliko kapi ekstrakta od mente na divan će način začiniti tučeno slatko vrhnje koje zatim možete poslužiti uz klasični brownie.


Možda vas zanima... The osvježenje: Sladoled od mente Kolumne Brownies Možda vas zanima... Ooodličan recept za slasne kremaste browniese Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.