Fritaja: Dašak Istre u tanjuru!

Promo
Ako već niste ulovili svoju ulaznicu za ovogodišnji Istria Wine & Walk, nema razloga da dašak Istre ne unesete i u svoj dom.
Vidi originalni članak

Donosimo recept za pravu istarsku fritaju sa šparogama restorana Rondo, sudionika ovogodišnjeg događaja Wine & Walk. Dobar tek!

ISTARSKA UŽANCA (fritaja s divljim šparogama i istarskim pršutom na domaćem kruhu)

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 80 g očišćenih divljih šparoga
  • 40 g istarskog pršuta narezanog na trakice
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • soli i papra
  • domaći kruh

Priprema:

  • Razmutite četiri jaja i nemojte ih soliti.
  • Šparoge i pršut stavite u tavu i prepržite na malo maslinovog ulja dok ne omekšaju, a zatim podlijte s malo temeljca.
  • Nakon što se umak reducira, ubacite jaja u tavu i konstantno miješajte.
  • Dodajte malo soli i papra, te povremeno mičite i stavljajte tavu na vatru kako se jaja ne bi prepekla.
  • Ideja za posluživanje: stavite dvije žlice fritaje na krišku domaćeg kruha.

Uživajte!

Posjeti Gastro.hr