Imamo recept za genijalan zalogaj od sardina!

Hook & Cook Sardine s kremom od ricotte
Početak festivala Hook & Cook u Medulinu ove subote (17. lipnja) lakše ćemo dočekati uz ovaj genijalan zalogaj od Hook & Cook sardina, jednostavno i iskreno jelo koje na najbolji način najavljuje ovu modernu ribarsku feštu na kojoj ove godine glavnu ulogu imaju žene
Vidi originalni članak

Sve je bliže otvorenje ovogodišnjeg, 7. izdanja jedinstvenog street food festivala Hook & Cook koje će se ove subote, 17. lipnja, održati u Medulinu i sve je više najavnih aktivnosti. Tako su predstavljene i odlične majice koje će sigurno poželjeti nositi svi ljubitelji ove urbane i moderne gastro manifestacije koja slavi fine i zdrave namirnice iz mora.

Limited edition majice ovogodišnjeg festivala Hook & Cook su apsolutni 'must have' ovoga ljeta, a nastale su u suradnji s koncept brendom i studiom Moje More iz Kostrene iza kojeg stoje priznata grafička dizajnerica Rina Barbarić te Ira Barbarić, art i brand manager. S obzirom na to da festival ove godine slavi snagu žena uz poznate predstavnice hrvatske kulinarske scene Katarinu Vrenc, Ivanu Bekavac i Anu Bako koje dolaze kuhati na Hook & Cook, suradnja sa sestrama Barbarić još je jedan način kojim organizatori daju omaž uspješnim ženama.

Na ovoj tradicionalnoj ribarskoj fešti izvedenoj na urban i kreativan način, uz autohtone namirnice i svježu hranu, svi posjetitelji moći će uživati i u fenomenalnoj glazbenoj podlozi za koju će se pobrinuti ženske snage, odnosno poznate regionalne DJ-ice iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Limitirano izdanje majica može se kupiti na Hook & Cook festivalu ili naručiti putem Moje More web shopa. Hook & Cook festival tijekom ljeta održava se na morskim molovima na tri lokacije i to prvo 17. lipnja u Medulinu, 14. srpnja u Banjolama, 12. kolovoza ponovno u Medulinu, te 16. i 17. rujna u Rovinju.

A kako bi nam čekanje na početak Hook & Cooka lakše prošlo, jedan od organizatora festivala Marko Domgjoni otkrio nam je  recept za brze i fine zalogaje s Hook & Cook sardinama. Odlično, ukusno jelo koje slavi održivost, jednostavne i odlične okuse.

Sardine s kremom od ricotte i limuna i slatko-kiselim ljubičastim lukom

Sastojci:

  • 250 g ricotte
  • 1-2 limuna
  • sol, papar
  • maslinovo ulje
  • sourdough kruh ili focaccia
  • 2 ljubičasta luka
  • 75 g crvenog vinskog octa
  • 50 g vode
  • 50 g šećera
  • za dekoraciju (opcionalno) – limunova korica, svježe začinsko bilje, maslinovo ulje
  • Hook & Cook sardine iz konzerve

Postupak:

  1. Ricottu pomiješaj s koricom i sokom od limuna, posoli i popapri, umiješaj malo maslinova ulja.
  2. Izreži ljubičasti luk na tanke polumjesece i stavi u zdjelicu. Sastojke za marinadu (vinski ocat, voda, šećer) zajedno prokuhaj u malom loncu i prelij preko luka. Pokrij prozirnom folijom i pusti da tako stoji dok se potpuno ne ohladi.
  3. Focacciu narezati i tostirati po želji, namazati kremom od ricotte ili je pak staviti uz pomoć slastičarske vrećice. Na kremu od ricotte staviti 1-2 Hook & Cook sardine iz konzerve.
  4. Garnirati slatko-kiselim lukom, koricom limuna i po želji začinskim biljem i maslinovim uljem.

 

Posjeti Gastro.hr