Sve je bliže otvorenje ovogodišnjeg, 7. izdanja jedinstvenog street food festivala Hook & Cook koje će se ove subote, 17. lipnja, održati u Medulinu i sve je više najavnih aktivnosti. Tako su predstavljene i odlične majice koje će sigurno poželjeti nositi svi ljubitelji ove urbane i moderne gastro manifestacije koja slavi fine i zdrave namirnice iz mora.
Limited edition majice ovogodišnjeg festivala Hook & Cook su apsolutni 'must have' ovoga ljeta, a nastale su u suradnji s koncept brendom i studiom Moje More iz Kostrene iza kojeg stoje priznata grafička dizajnerica Rina Barbarić te Ira Barbarić, art i brand manager. S obzirom na to da festival ove godine slavi snagu žena uz poznate predstavnice hrvatske kulinarske scene Katarinu Vrenc, Ivanu Bekavac i Anu Bako koje dolaze kuhati na Hook & Cook, suradnja sa sestrama Barbarić još je jedan način kojim organizatori daju omaž uspješnim ženama.
Na ovoj tradicionalnoj ribarskoj fešti izvedenoj na urban i kreativan način, uz autohtone namirnice i svježu hranu, svi posjetitelji moći će uživati i u fenomenalnoj glazbenoj podlozi za koju će se pobrinuti ženske snage, odnosno poznate regionalne DJ-ice iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.
Limitirano izdanje majica može se kupiti na Hook & Cook festivalu ili naručiti putem Moje More web shopa. Hook & Cook festival tijekom ljeta održava se na morskim molovima na tri lokacije i to prvo 17. lipnja u Medulinu, 14. srpnja u Banjolama, 12. kolovoza ponovno u Medulinu, te 16. i 17. rujna u Rovinju.
A kako bi nam čekanje na početak Hook & Cooka lakše prošlo, jedan od organizatora festivala Marko Domgjoni otkrio nam je recept za brze i fine zalogaje s Hook & Cook sardinama. Odlično, ukusno jelo koje slavi održivost, jednostavne i odlične okuse.
Sardine s kremom od ricotte i limuna i slatko-kiselim ljubičastim lukom
Sastojci:
- 250 g ricotte
- 1-2 limuna
- sol, papar
- maslinovo ulje
- sourdough kruh ili focaccia
- 2 ljubičasta luka
- 75 g crvenog vinskog octa
- 50 g vode
- 50 g šećera
- za dekoraciju (opcionalno) – limunova korica, svježe začinsko bilje, maslinovo ulje
- Hook & Cook sardine iz konzerve
Postupak:
- Ricottu pomiješaj s koricom i sokom od limuna, posoli i popapri, umiješaj malo maslinova ulja.
- Izreži ljubičasti luk na tanke polumjesece i stavi u zdjelicu. Sastojke za marinadu (vinski ocat, voda, šećer) zajedno prokuhaj u malom loncu i prelij preko luka. Pokrij prozirnom folijom i pusti da tako stoji dok se potpuno ne ohladi.
- Focacciu narezati i tostirati po želji, namazati kremom od ricotte ili je pak staviti uz pomoć slastičarske vrećice. Na kremu od ricotte staviti 1-2 Hook & Cook sardine iz konzerve.
- Garnirati slatko-kiselim lukom, koricom limuna i po želji začinskim biljem i maslinovim uljem.