Isprobaj jednostavan crumble sa šipkom

Petra Alpeza Crumble sa šipkom
Petra Alpeza, finalistica Gastro zvijezde u kategoriji Top foodie, pripremila je recept za sezonski crumble sa šipkom
Vidi originalni članak

Šipak mi je najdraže sezonsko voće, a najviše ga volim upotrijebiti u nekom kolaču. Moj moto je jednostavnost, stoga ovaj recept iziskuje samo nekoliko namirnica. Toliko je dobar da ćeš ga morati podijeliti s ukućanima ili odnijeti u goste, jer jednom kad probaš, nećeš stati na jednom komadu!

 

Gastro zvijezda 2021. Petra Alpeza pokazat će ti kako biti fit na ukusan način

 

Autorica recepta je Petra Alpeza, finalistica Gastro zvijezde u posebnoj kategoriji Top foodie. Dok čekaš da se ovaj odličan crumble ispeče, posjeti stranicu Gastro zvijezde i nagradi Petru svojim glasom. 

Sastojci:

  • 200 g skyra 
  • 120 g zobenog brašna (mljevenih zobenih pahuljica)
  • 40 g eritrita (šećer bez kalorija)
  • 50 g kokosovog sitnog brašna
  • 50 g whey proteina
  • 300 g očišćenog šipka

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200°C.
  2. U posudi pomiješaj sve sastojke osim šipka (trebaš dobiti tijesto koje je u komadićima kao crumble)
  3. Posudu (kod mene promjer 26 cm) premaži uljem i stavi 3/4 tijesta na dno (možeš ga povezati u cjelinu ili ostaviti kao crumble)
  4. Preko toga dodaj šipak i pospi dodatno eritritom, ovisno koliko slatko voliš. 
  5. Na vrh dodaj ostatak tijesta.
  6. Peci 20 minuta ili dok ne vidiš da je tijesto dobilo smećkastu boju.

NUTRITIVNA VRIJEDNOST (1/8):130kcal | P: 11g | UH: 15,9g | M: 2,2g

Lidl je prepoznao važnost poticanja i nagrađivanja food blogera i veliku važnost ovog natjecanja u organizaciji portala missGastro i podržao projekt. Naš partner Gorenje se i ove godine priključuje najvećem regionalnom natjecanju i postaje sponzor kategorije Tradicionalna hrana. Za favorite glasaj na web stranici Gastro zvijezde, a sve novosti o natječaju prati na našem Facebook i Instagram profilu. 


Posjeti Gastro.hr