Šipak mi je najdraže sezonsko voće, a najviše ga volim upotrijebiti u nekom kolaču. Moj moto je jednostavnost, stoga ovaj recept iziskuje samo nekoliko namirnica. Toliko je dobar da ćeš ga morati podijeliti s ukućanima ili odnijeti u goste, jer jednom kad probaš, nećeš stati na jednom komadu!
Autorica recepta je Petra Alpeza, finalistica Gastro zvijezde u posebnoj kategoriji Top foodie. Dok čekaš da se ovaj odličan crumble ispeče, posjeti stranicu Gastro zvijezde i nagradi Petru svojim glasom.
Sastojci:
- 200 g skyra
- 120 g zobenog brašna (mljevenih zobenih pahuljica)
- 40 g eritrita (šećer bez kalorija)
- 50 g kokosovog sitnog brašna
- 50 g whey proteina
- 300 g očišćenog šipka
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200°C.
- U posudi pomiješaj sve sastojke osim šipka (trebaš dobiti tijesto koje je u komadićima kao crumble)
- Posudu (kod mene promjer 26 cm) premaži uljem i stavi 3/4 tijesta na dno (možeš ga povezati u cjelinu ili ostaviti kao crumble)
- Preko toga dodaj šipak i pospi dodatno eritritom, ovisno koliko slatko voliš.
- Na vrh dodaj ostatak tijesta.
- Peci 20 minuta ili dok ne vidiš da je tijesto dobilo smećkastu boju.
NUTRITIVNA VRIJEDNOST (1/8):130kcal | P: 11g | UH: 15,9g | M: 2,2g
Lidl je prepoznao važnost poticanja i nagrađivanja food blogera i veliku važnost ovog natjecanja u organizaciji portala missGastro i podržao projekt. Naš partner Gorenje se i ove godine priključuje najvećem regionalnom natjecanju i postaje sponzor kategorije Tradicionalna hrana. Za favorite glasaj na web stranici Gastro zvijezde, a sve novosti o natječaju prati na našem Facebook i Instagram profilu.