Špajza 18. studenoga 2021.

Petra Alpeza pokazat će ti kako biti fit na ukusan način

Petra Alpeza, finalistica u kategoriji Top foodie na društvenim mrežama foto: Privatni album

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Petra Alpeza je finalistica Gastro zvijezde u kategoriji Top foodie na društvenim mrežama

Što dobijemo kada spojimo ukusnu hranu i fitness? Instagram profil Petre Alpeze, finalistice Gastro zvijezde u kategoriji "Top foodie na društvenim mrežama". Petra je profil pokrenula prošle godine na samom početku pandemije: "Tada sam ostala sama u stanu i bila 'prisiljena' kuhati. S obzirom na to da sam u fitness svijetu, istraživala sam recepte nutritivno bogatijeg profila koji će pratiti moje ciljeve". Sve je počelo receptom za palačinke od borovnica, koje je, kako kaže, u tom periodu jela skoro svako jutro za doručak. 

Petra kaže kako je mnogo benefita za vođenje gastro profila na društvenim mrežama, a kao neke od najbitnijih izdvaja "doseg do većeg broja ljudi, mogućnost osobnog i poslovnog rasta, mogućnost suradnji s drugim firmama, klijenti i općenito dijeljenje iskustava, savjeta, recepata i pomaganje drugim ljudima u shvaćanju 'zdrave i fitness prehrane' kao raznolike, hranjive i fleksibilne bez ikakvih odricanja ili izbacivanja namirnica". 
 

 | Author: Instagram @petralpeza Instagarm profil Petra Alpeza foto: Instagram @petralpeza
 

"Prijatelji i dečko obožavaju sva jela koja napravim, jer su svi u fitness svijetu i vole nutritivno bogatu hranu od koje se mogu dobro najesti, a ujedno je ukusna i zasitna", rekla nam je i dodala kako pratitelji ipak najviše vole recepte sa što manje sastojaka i što bržom pripremom, kao što je njezin recept za sladoled od sa samo dva sastojka. Upravo takva jednostavna jela priprema i sebi za gušt, a kuhanje ne može zamisliti bez vrhnja za kuhanje, sira i posebno whey proteina. 

Kada je počela kuhati, Petra je otkrila potpuno novu stranu hrane te dodaje: "Sva moja vjerovanja o debljanju/mršavljenju bila pogrešna - definitivno možeš jesti bilo što i svaki recept pretvoriti u 'zdraviju' verziju". Kao jedno jelo koje svatko treba znati pripremiti navodi omlet jer je to i njezin odabir jela kada je u žurbi. 

Ako je Petra tvoj favorit glas joj možeš dati ovdje, a za nju je sudjelovanje u ovom gastro natjecanju jednako uzbudljivo kao i šansa pobjede: "Mislim da u svakom natjecanju ne treba nužno trčati biti pobjednik, često zaboravimo kako upravo sudjelovanje i uživanje u procesu može biti jednako zanimljivo kao i postati pobjednik". Najdraži trenutak u karijeri svakako joj je izdavanje njezine prve e-kuharice slatkih recepata, a svima onima koji se žele okušati u bloganju poručuje: "Treba naći svoj način izražavanja i biti jedinstven". 

Za Petru Alpezu i njezine fitness delicije možeš glasati ovdje!

Lidl je prepoznao važnost poticanja i nagrađivanja food blogera i veliku važnost ovog natjecanja u organizaciji portala missGastro i podržao projekt. Naš partner Gorenje se i ove godine priključuje najvećem regionalnom natjecanju i postaje sponzor kategorije Tradicionalna hrana. Za favorite glasaj na web stranici Gastro zvijezde, a sve novosti o natječaju prati na našem Facebook i Instagram profilu. 

 

 | Author: Gastro zvijezda 2021. foto: Gastro zvijezda 2021.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.