Isprobali smo tri prirodna načina bojenja jaja - evo kako!

Gastro.hr
I ovog Uskrsa radost je u malim stvarima. Zaboravite na umjetne boje i pretražite ormariće u potrazi za šarenilom koje će uskršnja jaja učiniti sasvim posebnima.
Vidi originalni članak

Iako kreativno bojenje jednostavnim alatima poput tempera i vodenih boja podsjeća na neke sretnije i bezbrižnije dane, pronašli smo način kako uskršnja jaja obojiti na posve prirodan, ali efektan i nikad brži način. Izgledat će nevjerojatno primamljivo kad ih na uskršnje jutro budete servirali na lijepe tanjure za posebne prigode.

 

 

Sve što vam treba jest kurkuma, ostaci od luka, ljubičasti kupus, borovnice ili pak crvena mljevena paprika.

Koristite li začine poput kurkume i paprike, jaja je najprije potrebno ubaciti u hladnu vodu koju ste začinili začinima i dvije žlice octa. Pustite da se kuhaju oko pola sata. Ne brinite, jaja neće puknuti zbog dodatka octa, a upravo zbog dužeg kuhanja, žuta i crvena će se boja na njima sasvim sigurno zadržati.

Na isti način dobit ćete i plava jaja, no umjesto začina, u vodu s dvije žlice octa dodajte polovicu glavice nasjeckanog ljubičastog kupusa. Dok će paprika dati intenzivnije crvene boje, ljuske i ostaci od luka na vaš će stol donijeti jaja tamnije crvene boje. Pripremaju se na isti način poput onih s kupusom. Dvije žlice octa, nekoliko šalica vode i ostaci oko kilogram luka bit će sve što vam treba.

Ocat možete izostaviti želite li jaja obojiti u plavo-sivu boju, a zbog smrznutih borovnica neće vam biti potrebno niti polusatno kuhanje. Već kuhana jaja jednostavno ubacite u vodu u kojoj su stajale smrznute borovnice i čekajte da se desi čarolija. Na jednu šalicu vode koristite istu količinu borovnica.

 

I to je sve. Odaberite svoj prirodni alat, pripremite zdjele, nekoliko žlica octa i bacite se na pripremu ostatka uskršnjih jela. Pustite da uskršnja jaja promijene boju, a zatim ih ohladite i dodajte svom raskošnom blagdanskom stolu

Ono što ova jaja čini idealnima jest i činjenica da u njima možete uživati posve bezbrižno. Zaboravite na brigu oko sastojaka pojedinih boja te se upustite u uživanje u uskršnjem doručku na najšareniji mogući način.

Sve sastojke za pripremu prirodno bojanih uskršnjih jaja možete pronaći na policama vaše najbliže prodavaonice Konzuma. Bojajte zajedno sa svojim ukućanima i dobro se zabavite jer i ovog Uskrsa radost je u malim stvarima...
 

Posjeti Gastro.hr