Špajza 30. ožujka 2018.

Isprobali smo tri prirodna načina bojenja jaja - evo kako!

foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
I ovog Uskrsa radost je u malim stvarima. Zaboravite na umjetne boje i pretražite ormariće u potrazi za šarenilom koje će uskršnja jaja učiniti sasvim posebnima.

Iako kreativno bojenje jednostavnim alatima poput tempera i vodenih boja podsjeća na neke sretnije i bezbrižnije dane, pronašli smo način kako uskršnja jaja obojiti na posve prirodan, ali efektan i nikad brži način. Izgledat će nevjerojatno primamljivo kad ih na uskršnje jutro budete servirali na lijepe tanjure za posebne prigode.

 

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

 

Sve što vam treba jest kurkuma, ostaci od luka, ljubičasti kupus, borovnice ili pak crvena mljevena paprika.

Koristite li začine poput kurkume i paprike, jaja je najprije potrebno ubaciti u hladnu vodu koju ste začinili začinima i dvije žlice octa. Pustite da se kuhaju oko pola sata. Ne brinite, jaja neće puknuti zbog dodatka octa, a upravo zbog dužeg kuhanja, žuta i crvena će se boja na njima sasvim sigurno zadržati.

Na isti način dobit ćete i plava jaja, no umjesto začina, u vodu s dvije žlice octa dodajte polovicu glavice nasjeckanog ljubičastog kupusa. Dok će paprika dati intenzivnije crvene boje, ljuske i ostaci od luka na vaš će stol donijeti jaja tamnije crvene boje. Pripremaju se na isti način poput onih s kupusom. Dvije žlice octa, nekoliko šalica vode i ostaci oko kilogram luka bit će sve što vam treba.

Ocat možete izostaviti želite li jaja obojiti u plavo-sivu boju, a zbog smrznutih borovnica neće vam biti potrebno niti polusatno kuhanje. Već kuhana jaja jednostavno ubacite u vodu u kojoj su stajale smrznute borovnice i čekajte da se desi čarolija. Na jednu šalicu vode koristite istu količinu borovnica.

 

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

I to je sve. Odaberite svoj prirodni alat, pripremite zdjele, nekoliko žlica octa i bacite se na pripremu ostatka uskršnjih jela. Pustite da uskršnja jaja promijene boju, a zatim ih ohladite i dodajte svom raskošnom blagdanskom stolu

Ono što ova jaja čini idealnima jest i činjenica da u njima možete uživati posve bezbrižno. Zaboravite na brigu oko sastojaka pojedinih boja te se upustite u uživanje u uskršnjem doručku na najšareniji mogući način.

Sve sastojke za pripremu prirodno bojanih uskršnjih jaja možete pronaći na policama vaše najbliže prodavaonice Konzuma. Bojajte zajedno sa svojim ukućanima i dobro se zabavite jer i ovog Uskrsa radost je u malim stvarima...
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.